Potpisan ugovor o izvođenju radova na cesti D2 u poslovnoj zoni Ciburi

Financiranje izgradnje kapitalnog projekta „Cesta D2 u poslovnoj zoni Ciburi“ s pripadajućom komunalnom infrastrukturom  od ključne je važnosti za Grad Pazin jer se ovom investicijom želi osigurati razvoj poduzetničkih ulaganja u nove kapacitete te stvaranje novih radnih mjesta.

Gradsko vijeće Grada Pazina 17. travnja 2019. godine donijelo je Odluku o zaduživanju u cilju financiranja izgradnje prometnice u Poduzetničkoj zoni „Ciburi“, koju je odobrila i potvrdila Vlada Republike Hrvatske u cilju stvaranja povoljnijih uvjeta pristupa te preduvjeta za privlačenje novih greenfield investicija.

Nova prometnica spojit će se na već izgrađenu prometnicu unutar zone, a radovima je predviđena izgradnja prometnice s uređenom pješačkom površinom unutar poslovne zone ”Ciburi” te izgradnja kompletne infrastrukture: oborinske kanalizacije, fekalne kanalizacije, vodovodne mreže, javne rasvjete, DTK kanalizacije slabe struje i kabelske kanalizacije za izgradnju elektroničke komunikacije.

U roku za dostavu ponuda, pristigle su 4 ponude a Ugovor o izvođenju radova sklopljen je s ekonomski najpovoljnijim izvođačem, tvrtkom COLAS Hrvatska d.d. iz Varaždina, koju zastupa direktor Siniša Košćak. Ukupna ugovorena vrijednost radova iznosi  2.646.610,40 kn neto.

Isto tako, provedena je nabava  za uslugu stručnog nadzora i koordinatora zašite na radu u fazi izvođenja radova nad građenjem građevine infrastrukturne namjene, prometnog sustava cestovnog prometa – prometnica ”Cesta D2 u poslovnoj zoni Ciburi” s komunalnom infrastrukturom te je nakon pregleda i ocjene ponuda, sukladno objavljenim kriterijima za odabir, kao najpovoljnija odabrana je ponuda ponuditelja UČKA- KONZALTING d.o.o. po cijeni od 66.250,00 kn neto.

Inače Grad investitore privlači tako što se osiguravaju potpore novoosnovanim tvrtkama i obrtima, potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje kao i potpore za pripremu i kandidiranje EU projekata. Grad također subvencionira polaganje stručnih i majstorskih ispita, dizajn i izradu promotivnih materijala, a poduzetnici su oslobođeni od obveze plaćanja dijela komunalnog doprinosa.

Ističemo kako se gradskim Programom mjera za poticanje poduzetništva želi osigurati smanjenje početnih financijskih izdataka poduzetnika kod pokretanja poslovanja, jačanje konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu, ostvarivanje praktičnog obrazovanja i boljeg informiranja u poduzetništvu, poticanje na korištenje sredstava iz EU fondova za projekte koji promiču gospodarski razvoj, poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja, poboljšanje uvjeta raspoloživosti financijskih resursa, razvoj poduzetničke infrastrukture i podizanje razine poduzetničke kulture.

Poduzetnici koji posluju u poslovnim zonama Grada Pazina mogu koristiti:

 1. potpore novoosnovanim tvrtkama i obrtima,
 2. potpore poduzetnicima za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata,
 3. potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje,
 4. subvencioniranje ulaganja u standarde kvalitete,
 5. subvencioniranje troškova polaganja stručnih i majstorskih ispita,
 6. oslobađanja od obveze plaćanja dijela komunalnog doprinosa,
 7. oslobađanje od obveze plaćanja dijela komunalnog doprinosa pri ozakonjenju nezakonito izgrađenih zgrada,
 8. subvencioniranje dizajna i izrade promotivnih materijala.

Potpisan ugovor o izvođenju radova na cesti D2 u poslovnoj zoni Ciburi

4 komentara na “Potpisan ugovor o izvođenju radova na cesti D2 u poslovnoj zoni Ciburi”

 1. Anonimno napisao:

  kad čovek ovo čita i gleda pensa da je u pitanju veći projekt od druge trase ipsilona, a ne jebenih pišljivih 500 metri švalta u industrijskoj zoni koje je trebalo riješit odavno bez puno pompe, pa bi forši još ki bi već doša tamo

  1. Anonimno napisao:

   Ukupna ugovorena vrijednost radova iznosi ‘pišljivih’ 2.646.610,40 kn neto.

   1. Anonimno napisao:

    Ča biš stija reć? Da je to puno? Pričamo o građevinskim radovima u idustrijskoj zoni di samo Internova ulaže 30 milijuna EU kuna u novu halu, a tamo su brojne druge firme koje a) zapošljavaju i plaćaju porez Pazinu, b) plaćaju komunalnu naknadu. U temu smislu 2 i pol milijuna kuna je sića, zbog kojih ne more počet delat ni Internova ni drugi. Ne samo da je to sića nego bi tega trebalo bit puno više ako želimo da u Pazin dolaze firme i zapošljavaju. To nisu hićeni šoldi kao za puno tega drugega u Pazinu, to je ulaganje.

    1. Vitorio napisao:

     Anonimno, ti si definitivno u pravu. Industrijske zone trebaju biti, poslovni ljudi investiraju, zapošljavaju, plaćaju se komunalni doprinos, komunalna naknada i to potpuno podržavam i ja i svaki imalo razuman građanin.
     Ipak ono što ti nedostaje i tvom upisu jesu činjenice:
     – da je planirani iznos za gradnju te ceste veći od ukupno planiranih sredstava za izgradnju komunalne infrastrukture ( javna rasvjeta, kanalizacija, ceste, groblja …) u cijeloj jednoj godini na cjelokupnom području Grada Pazina,
     – da je u ovu industrijsku zonu do sada ( zadnjih 20 godina) Grad ulupao ogromnu količinu društvenog novca ( govorimo o više desetaka miliona kuna) pa je nejasno zašto ova industrijska zona nije komunalno opremljene u cijelosti još pred 15-tak godina,
     – malo ti nedostaje poznavanja geneze razvoja industrijskih zona ( posebno kupnje i prodaje zemljišta, izrade detaljnih i urbanističkih planova, opremanje komunalnom infrastrukturom i sl.), pa ti onda ovako oštra reakcija i nije baš pretjerano primjerena, nemoj zaboravit da su sve naše industrijske i poslovne zone u naravi bile privatno zemljište, Jedine poslovne zone koje jesu, a gdje je zamljište u vlasništvu grada jesu novoformirane “Pazinka III” ( preko puta asfaltne baze) i poslovna zona “Lovrin” – “Lešće” kod Petrolove pumpe, a koje su potpuno argumentirano iz zone rekreacije, odnosno poljoprivrednog zemljišta (za vrijeme kada u Gradskom vijeću IDS nema većinu ) prenamijenjena u poslovnu zonu.
     Zemljište u poslovnim zonama je inače dobar izvor prihoda, kako za privatnog vlasnika, tako i za grad.
     – zašto je zapravo Detaljni plan uređenje te iste poslovne zone Ciburi na posljednoj sjednici Gradskog vijeća stavljen van snage?

     Zaključak: poduzetništvo i njegov razvoj da u svakom smislu, poticaji i potpore poduzetnicima od strane grada svakako. Pri tome promišljati i planirati dugoročno ( ne stihijski) i razvijati grad u interesu njegovih građana.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.