Potpisani ugovori o sufinanciranju udruga za 2014. godinu

2U četvrtak, 15. svibnja, u Velikoj vijećnici Grada Pazina Gradonačelnik Renato Krulčić i predstavnici pazinskih udruga potpisali su ugovore o sufinanciranju aktivnosti i projekata udruga za 2014. godinu.

Obrativši se udrugama, Gradonačelnik je naglasio važnost djelovanja udruga u Pazinu i istaknuo kako su aktivnosti udruga u Pazinu iz različitih područja brojne i raznolike te predstavljaju bogatstvo našega grada. Udruge su nositelji nekih od najznačajnijih manifestacija i Grad Pazin će u okvirima svojih mogućnosti nastaviti podržavati rad udruga, posebno onih koje promiču Pazin kao grad udruga i razvijenog civilnog društva, ali i koje se trude pronaći sredstva iz drugih izvora financiranja.

Grad Pazin u 2014. godini sufinancira rad 31 udruge i 11 projekata iz područja kulture, socijale i zdravstva, djece i mladih te ostale udruge, u ukupnom iznosu od 575.000,00 kuna. Sukladno potpisanoj Povelji o suradnji Grada Pazina i organizacija civilnog društva radit će se na izradi kriterija za raspodjelu sredstava gradskog proračuna nositeljima aktivnosti i projekata organizacija civilnog društva.

pazin.hr

4 komentara na “Potpisani ugovori o sufinanciranju udruga za 2014. godinu”

 1. oh napisao:

  Parole, parole parole

 2. messi napisao:

  Može li se na uvid dobiti popis udruga i projekata koje financiramo? Tražio sam na stranicama grada ali bez uspjeha.

 3. wrongwaypedro napisao:

  Službene novine br. 34 u 2013. Gledaj pod program javnih potreba u… ( http://pazin.hr/index.php?novine) za većinu udruga, osim sportskih. Za njih grad ne odlučuje o raspodjeli sredstava nego o ukupnom iznosu za sport, koji se kasnije preko Saveza sportova dijeli sportskim klubovima, odnosno udrugama. To je naravno samo plan za 2014., a realizacija bude obično manja ovisno o realizaciji prihoda u proračunu.

 4. zvon napisao:

  Službene novine Grada Pazina broj 34., petak,20.prosinca 2013., str.998.
  Potpore udrugama u području socijalne skrbi i zdravstva u 2014.
  Pod rednim brojem:
  10. Hrvatski časnički zbor Pazina – 4.000,00 kuna. ???
  HČZ Pazin nije registriran kao udruga u registru udruga RH. Ne postoji.
  Po kojim kriterijima se HČZ Pazin godinama vodi u gradskom registru udruga ? Po kojim se kriterijima “predsjednik udruge” poziva na prigodne skupove ?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.