Potpisani ugovori s učenicima stipendistima za školsku godinu 2013/2014.

2U Maloj vijećnici zgrade gradske uprave održan prijem prilikom potpisivanja Ugovora o stipendiranju za petero učenika stipendista Grada Pazina koji se školuju izvan područja Pazina. Na taj način pokrenut je postupak, kojim će ovaj mjesec biti isplaćeno novih pet stipendija za učeničke stipendije.

Gradonačelnik Krulčić je istaknuo kako će ove godine biti dodijeljeno pet učeničkih i petnaest studentskih stipendija, vodeći računa da se očuva učenički i studentski standard usprkos negativnim proračunskim kretanjima. Rekao je kako Grad Pazin godišnje iz svog proračuna za stipendije izdvaja 523.000 kuna iz čega će se ove godine stipendirati sveukupno oko 68 učenika i studenata. Napomenuo je, također, kako se pri dodjeli stipendija uzima više kriterija prema Pravilniku o stipendiranju. Uz kriterij uspješnosti učenika, godinu školovanja i sudjelovanja i plasmana na natjecanjima, utječe i kriterij materijalnog položaja i socijalnih uvjeta. Ove je godine na Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija zaprimljeno 14 prijava.
Učenicima i njihovim roditeljima pritom je zaželio još puno uspjeha u daljnjem školovanju te kasnije u pronalasku zaposlenja.

Na prijemu su uz gradonačelnika prisustvovali Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti, Anton Finderle, viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje te Marina Červar, vježbenica – volonterka.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.