Potpisani ugovori s udrugama o dodjeli financijskih sredstava

U utorak, 12. travnja, gradonačelnik Renato Krulčić i predstavnici udruga potpisali su ugovore o dodjeli financijskih sredstava za ovogodišnje programe, projekte i manifestacije.

Grad Pazin je, nakon donošenja Vladine Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata za opće dobro koje provode udruge, u siječnju ove godine donio svoj Pravilnik, usklađen s Uredbom, o financiranju programa/projekata/manifestacija za opće dobro iz proračuna Grada Pazina, čemu je krajem siječnja slijedilo raspisivanje javnog natječaja na kojeg su se mogle prijaviti organizacije civilnog društva iz područja odgoja i obrazovanja, kulture, socijalne skrbi i zdravstva te ostalih područja.

Grad je za financiranje organizacija civilnog društva temeljem natječaja izdvojio 610.000 kuna, od toga je za odgoj i obrazovanje planirano 100.000, za kulturu 200.000, za socijalnu skrb i zdravstvo 200.000 i za ostala područja 110.000 kuna.

Do propisanog roka pristiglo je 66 prijava programa/projekata/manifestacija, od 48 udruga, dok je jedna prijava došla izvan roka; od toga je kroz postupak provjere i ocjenjivanja prijava pozitivno ocijenjeno 49 prijava, od kojih 8 iz područja odgoja i obrazovanja, 16 iz područja kulture, 20 iz područja socijalne skrbi i zdravstva i 5 iz ostalih područja.

Prilikom obraćanja predstavnicima udruga, Gradonačelnik je naglasio kako su organizacije civilnog društva nosioci pozitivnih promjena u društvu, stoga im Grad nastoji pružiti potporu u razvoju na sve raspoložive načine, a time se želi uključiti u pozitivne tokove racionalnog i što pravednijeg raspolaganja javnim novcem, čemu ide u prilog i ovaj način potpore organizacijama civilnog društva, koje često bolje i funkcionalnije uspijevaju odgovoriti potrebama građana od često birokratiziranih državnih institucija.

Gradonačelnik je kraju svima zaželio puno uspjeha u budućem radu i realizaciji programskih i projektnih aktivnosti, kojima će postići zacrtane ciljeve na dobrobit zajednice.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.