Potpisani ugovori sa studentima stipendistima za akademsku godinu 2012/2013

Danas je u Velikoj vijećnici održan prijem prilikom potpisivanja Ugovora o stipendiranju za dvadeset studenata stipendista Grada Pazina. Gradonačelnik Krulčić istaknuo je kako je ove godine dodijeljeno pet učeničkih i dvadeset studentskih stipendija, što je, u usporedbi s prošlom godinom, pet stipendija više.

Ove je godine na Natječaj za dodjelu studentskih stipendija zaprimljeno 50 prijava, od kojih je jedna prijava bila nepotpuna, a jednoj je stipendistici dodijeljena županijska stipendija. Time će se, istaknuo je gradonačelnik, pomaknuti crta na rang listi te će se dodijeliti još jedna stipendija, što u konačnici čini 20 studentskih stipendija. Također, naglasio je kako Grad Pazin godišnje iz svog proračuna za stipendije izdvaja 540.000 kuna iz čega će se ove godine stipendirati sveukupno 57 studenata i 11 učenika.

Gradonačelnik se osvrnuo i na pazinsko školstvo rekavši da se Pazin, kao grad znanja, ponosi cijenjenim i uspješnim odgojno-obrazovnim institucijama od Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin, OŠ Vladimira Nazora, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, Pazinskog kolegija – Klasične gimnazije te Poslovnog odjela Veleučilišta u Rijeci.

Studentima i njihovim roditeljima gradonačelnik je čestitao božićne blagdane te im zaželio uspješnu 2013. godinu.

Na prijemu je uz gradonačelnika prisustvovala i Emina Svilar, viša stručna suradnica za kulturu.

iPazin.net

3 komentara na “Potpisani ugovori sa studentima stipendistima za akademsku godinu 2012/2013”

  1. Brižan ja napisao:

    Daj, Krulčić, povećaj to malo

  2. študent napisao:

    ča je s onima koji imaju prosjek iza 4? u ugovoru pise da se more stipendija povecat na 750kn, ali vidin da to nikeg ne interesira… 50kn vise ni puno, ali dobro bi doslo…

  3. Brižan ja napisao:

    mene interesira

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.