Potpisani Ugovori sa studentima stipendistima za studijsku 2013/14. godinu

pazinizzrakaU četvrtak, 12. prosinca, u Velikoj vijećnici Grada Pazina održan je prijem povodom potpisivanja Ugovora o stipendiranju za 15 studenata stipendista koji studiraju izvan područja Grada Pazina.

Tako će ovaj mjesec biti isplaćeno novih 15 studentskih stipendija, pored 39 stipendija koje Grad isplaćuje studentima stipendistima koji su pravo na stipendiju ostvarili prethodnih godina. Grad Pazin ove je godine dodijelio ukupno 20 stipendija, od toga 5 učeničkih i 15 studentskih, a ukupno stipendira 12 učenika i 54 studenta, za što se u Proračunu Grada Pazina izdvaja 523.000 kuna.

Pored navedenih činjenica Gradonačelnik je istaknuo kako Grad nastoji očuvati studentski i učenički standard unatoč negativnim proračunskim kretanjima, kao i to da se stipendije dodjeljuju temeljem Pravilnika u kojem su pored kriterija uspjeha i godine školovanja, zastupljeni i materijalni položaj te socijalni kriteriji.

Napomenuo je i to da stipendisti koji jednom dobiju gradsku stipendiju, ostvaruju pravo na njenu isplatu do kraja školovanja, pod uvjetom da redovito upisuju godinu za godinom. Studentima i njihovim roditeljima zaželio je uspjeh u daljnjem školovanju i pronalasku zaposlenja.

Na ovogodišnjem Natječaju zaprimljeno je 55 prijava za dodjelu studentskih stipendija, a trend prijavljivanja u odnosu na prethodne godine je u laganom opadanju.

Na prijemu su uz gradonačelnika prisustvovale Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti, Emina Svilar, viša stručni suradnica za kulturu te Manuela Šegon, vježbenica – volonterka.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.