Potpisano pismo namjere o osnivanju Administrativno tehničkog boćarskog centra za Srednju i Jugo-istočnu Europu u Pazinu

2U Rijeci, 26. rujna 2015. godine, tijekom završnog dana svjetskog prvenstva u boćanju, s ciljem osnivanja Administrativno tehničkog boćarskog centra za Srednju i Jugoistočnu Europu u Pazinu, potpisano je pismo namjere o suradnji Grad Pazina i Međunarodnog boćarskog saveza (Federation Internationale de Boules).

Idejni začetnik boćarskog centra koji će se osnovati je pokojni Aleksandar Anzur, istaknuti pazinski, hrvatski i svjetski boćarski djelatnik, entuzijast i promotor, a članovi obitelji Anzur bili su uzvanici na svečanom potpisivanju pisma namjere. Boćarski centar trebao bi djelovati s ciljem olakšavanja komunikacije između tijela Međunarodnog boćarskog saveza i nacionalnih boćarskih saveza Srednje i Jugo-istočne Europe te uspostavljanja kvalitetne koordinacije aktivnosti koje se provede na području saveza iz navedene zone.

Boćarski centar djelovat će na sportskim terenima Boćarske dvorane u Pazinu, a koordinatorima projekta imenovani su Alphonse Lagier Bruno, od strane Međunarodnog boćarskog saveza i Jelisije Jovičić od strane Grada Pazina.

Potpisnici pisma namjere, gradonačelnik Grad Pazina Renato Krulčić i predsjednik Međunarodnog boćarskog saveza Christian Lacoste, izrazili su nadu da će osnivanje i djelovanje Boćarskog centra, u kojem bi trebale biti organizirane edukacije i savjetovanja za trenere, natjecatelje i suce s područja Srednje i Jugoistočne Europe, doprinijeti promociji i unapređenju boćarskog sporta u regiji ali i pridonijeti razvoju sporta i sa sportom povezanih djelatnosti u Gradu Pazinu.

U poduzimanju daljnjih koraka vezanih za osnivanje i funkcioniranje Boćarskog centra potpisnici pisma namjere aktivno će surađivati s Hrvatskim olimpijskim odborom, Hrvatskom boćarskim savezom i Istarskim boćarskim savezom.

Nakon potpisivanja gradonačelnik Renato Krulčić sudjelovao je u ceremoniji dodjele medalja u disciplini štafetno izbijanje.

pazin.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.