Potpisivanje peticije za Hitnu medicinsku pomoć u Pazinu na Trgu Slobode

Peticiju će od srijede biti moguće potpisati i na glavnom gradskom trgu, od 9 do 12 sati ujutro. Potpisivanje će trajati najmanje do predstojeće nedjelje.

Hitna medicinska pomoć (HMP) Pazin pruža medicinsku pomoć tijekom 24 sata, kroz cijelu godinu, na terenu koji obuhvaća Grad Pazin te Općine Lupoglav, Motovun, Karojba, Sveti Petar u Šumi, Gračišće, Tinjan i Cerovlje. Ovaj izrazito nepristupačan teren najveći je u Istri, nakon onoga pod nadzorom HMP Pula, te iznosi 532 četvorna kilometra. HMP Pazin također skrbi za unesrećene osobe na velikom i najopasnijem dijelu Istarskog ipsilona (od tunela Učka do čvora Žminj) na kojem se promet još uvijek odvija u jednoj prometnoj traci.

Do 1. studenog 2011. godine HMP Pazin je djelovala u sklopu Doma zdravlja Pazin, a uslijed reorganizacije hitne medicine u Hrvatskoj, postala je dio Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije. Tijekom pripreme za reorganizaciju, Hrvatski zavod za hitnu medicinu je temeljem stručne analize u 2009. godini preporučio da se na HMP Pazin ustroje dva medicinska tima kroz 24 sata i izvanbolnički hitni prijem. Jedan medicinski tim (Tim I) trebao je biti sastavljen od liječnika, medicinske sestre/tehničara i vozača te jedan dodatni medicinski tim (Tim II) s medicinskom sestrom/tehničarem i vozačem. Na žalost, u reorganizaciji se nisu poštivali stručni kriteriji niti mišljenja djelatnika hitne te je HMP Pazin dobila samo jedan medicinski tim i izgubila izvanbolnički hitni prijem.

Djelatnici HMP Pazin nedavno su uputili dramatično pismo u kojem pozivaju u pomoć Županiju, Grad Pazin i Općine Pazinštine, jer svjesni svakodnevnih problema s kojima se susreću, u novom ustroju ne mogu garantirati sigurnost građana i posjetitelja Pazinštine.

Peticiju potpišite na  http://peticija.hitna-pazin.org/

10 komentara na “Potpisivanje peticije za Hitnu medicinsku pomoć u Pazinu na Trgu Slobode”

 1. za napisao:

  Bravo za peticiju i nadam se da će građani Pazina i okolice pokazati da u toj priči nisu samo promatrači. Molim za nekoliko odgovora. Do kada traje potpisivanje peticije, imaju li maloljetnici pravo potpisati peticiju, te dali će biti organizirano potpisivanje i na otvorenom ( u Pazinu i općinama koje gravitiraju prema HMP Pazin ) za osobe koje nemaju mogućnost potpisivanja na ovaj način.

  1. Korisnik hitne napisao:

   Peticija ide do daljnjeg, koliko bude potrebno. Bit će obavijest o fizičkom potpisivanju.

 2. Korisnik hitne napisao:

  Preko 700 potpisa samo prvog dana!!! Hvala vam u ime svih, i pozivam ostale da se pridruže potpisivanju peticije. Ovoliku podršku nitko neće moći niti smjeti ignorirati!

  1. ..........salata napisao:

   Trbea pod hitno staviti u funkciju potpisivanja peticije na Trg i to u 2 smjene jer svi nemaju komp.

 3. Željko napisao:

  Istina, od srijede 9 – 12 h potpisivanje peticije na trgu, maksimalan efekt ali da se prije toga najavi u Glasu i ostalim medijima. Ljudi samo naprid. Evo dokazali smo da se i u Pazinu more nešto učinit.

 4. Supporter napisao:

  1200+ potpisa u prvih 24h peticije! Ovo je dokaz da se može kad se hoće i za pravu stvar. Nastavite i dalje poticati svih na potpisivanje! Hvala vam!

 5. TheMan napisao:

  Podržavam peticiju no nadam se da kada se bude tražio šofer za vožnju kola hitne pomoći neće biti nepotizma ili poznanstva kao što je to ranije bilo već će se ići na javni natječaj

 6. Forza napisao:

  Kad to finimo predlažem da napravimo peticiju da Hitna u Puli bude Hitna a ne čekaonica u kojoj ako ne krepaš onda postoji mogućnost da preživiš. Mislim da skoro svi znaju o čemu govorim .Samo ukratko za one koji ne znaju. Hitno te upute u Pulu na Hitnu i tu čekaš satima.
  Zadnji slučaj moje majke je bio 7 sati za hitni pregled i prijem u bolnicu. S obzirom na bolest koju ima, čudo da je još živa.

  1. hitnoca napisao:

   Za tako nešto bi se trebali dignut Puležani i djelatnici tamošnje Hitne. Međutim, treba reći da je Pula dobila sve što je planirano (pa čak i ovim “sporazumom”), tako je pitanje koji je točak uzrok tom čekanju.

   1. Forza napisao:

    Ne slažem se, to je i naš problem s obzirom da te šalju u Pulu kad je nešto hitno. I ti misliš hitno i ležiš na kolicima kao predmet. Niko te ne pita ništa dok ne dođeš na red.A taj red su sati i sati.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.