Potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava između Zajednice sportskih udruga Grada Pazina i sportskih udruga

Nakon održane Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Pazina dana 20.04.2017. godine na kojoj je važna tema udrugama bila provedba i rezultati provedenog natječaja za sufinanciranje Programa javnih potreba u sportu Grada Pazina u 2017. godini, jučer je u 16:30 h u polivalentnoj dvorani Školsko-gradsko sportske dvorane Pazin održano javno potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava za redovne sportske programe i projekte te sportske manifestacije na kojoj su prisustvovali predstavnici Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, Lucijan Ujčić, predsjednik i Armando Lušetić, tajnik, Samanta Grizila Tomišić kao predsjednica Povjerenstva za ocjenjivanje prijava te Renato Krulčić, Gradonačelnik Grada Pazina.

Ugovori su potpisani sa svim udrugama te se isplata sredstava očekuje od kraja travnja odnosno početka svibnja. Prisutnima se obratio Gradonačelnik Grada Pazina koji je čestitao udrugama na ostvarenim rezultatima, naglasio važnost izrade Strategije razvoja sporta i rekreacije Grada Pazina gdje se očekuje njezino skorašnje donošenje od strane same Zajednice i Gradskog vijeća Grada Pazina, te dao poticaj udrugama na daljnje uspješno volonterstvo, rad i sportske uspjehe.

U samom natječaju, ukupan iznos raspoloživih sredstava je 660.000,00 kuna namijenjenih za redovnu aktivnost sportskih klubova i udruga, te 25.000,00 kuna namijenjenih za sportske manifestacije. Natječaj je objavljen 27.01.2017. i trajao je do 28.02.2017. godine (za redovnu aktivnost sportskih klubova i udruga, te sportske manifestacije). Raspisivanje natječaja za školovanje sportskog kadra planira se tijekom svibnja 2017. godine, a ukupni iznos raspoloživih sredstava je 30.000,00 kuna. Sredstva su povećana u odnosu na 2016. godinu za 160.000,00 kn za redovnu aktivnost sportskih udruga i klubova, te za 26.000,00 kn za školovanje sportskog kadra.
Sukladno Popisu prijava koje su zadovoljile propisane uvjete Natječaja, 19 klubova/udruga prijavilo je ove godine svoje redovne sportske programe i projekte pod Redovna aktivnost sportskih klubova i udruga, dok je pod sportske manifestacije povodom obilježavanja gradskih blagdana 9 udruga prijavilo svoje sportske manifestacije. Od ukupno 20 prijava pod točkom 1. Natječaja – Redovna aktivnost sportskih klubova i udruga, 12 prijava bilo je za programe treninga i natjecanja sportaša seniorskog uzrasta i mlađih dobnih kategorija i one su vrednovane prema Kategorizaciji sportova u Pazinu broj 15-2011 od 21.10.2011. godine (prema kriterijima – razvijenost i tradicija sporta, sportska kvaliteta, rad sa mlađim kategorijama, broj ekipa u redovnom natjecanju, broj licenciranih trenera u klubu i broj registriranih takmičara). Bodovanje je izvršeno sukladno važećim propisima i podacima koji se odnose na područje sporta, udruga na području RH i Istarske županije, te podacima dobivenima iz prijava programa sportskih klubova i udruga. Sukladno izvršenom bodovanju klubova/udruga u sustavu natjecanja raspodijeljeno je 642.600,00 kn za 12 klubova i udruga. Za preostalih 8 prijava klubova/udruga za razne sportske priredbe i druge sportske aktivnosti bodovanje je izvršeno sukladno kriterijima koji su primjenjivi prema Kategorizaciji sportova u Pazinu, kvaliteti poslanog sportskog programa, ukupnoj financijskoj vrijednosti projekta i udjelu zatraženog iznosa za projekt prema prijavi na natječaj Zajednice. Na taj je način raspodijeljeno 17.400,00 kn. Ukupno 14 prijava za sportske manifestacije ušlo je u sustav raspodijele sredstava za sportske manifestacije u ukupnom iznosu od 25.000,00 kn, po pojedinim sportskim manifestacijama – 2.500,00 kn za Dan grada, 4.500,00 kn za Rim, 13.000,00 kn za Rujanske svečanosti i 5.000,00 kn za Međunarodne programe. Ukupno 9 klubova/udruga prijavilo je 14 sportskih manifestacija. Raspodjela sredstava za sportske manifestacije izvršena je prema kvaliteti poslanog programa sportske manifestacije, ukupnoj financijskoj vrijednosti projekta i udjelu zatraženog iznosa za projekt prema prijavi na natječaj Zajednice, te je time raspodijeljeno 25.000,00 kn.

pazin.hr

6 komentara na “Potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava između Zajednice sportskih udruga Grada Pazina i sportskih udruga”

 1. Anonimno napisao:

  klasika…………. dijeli se lova pred izbore,,,, BLJUVA MI SE!!!

  1. svako napisao:

   Mislin da se lova dijeli svako leto?

   1. Anonimno napisao:

    da, tempirano u vrijeme pred izbore

    kao i gradonačelnikova prezentacija rada i dosta drugih stvari

    to se lako more napravit krajen ili početkon leta, a ne baš u 4. mjesecu pred izbore u 5.

    1. Imas pravo napisao:

     prezentacija ne more krajen leta, nego eventualno pocetkon novega, to se slazen; ali mislin da kad nisu izbori, prezentaciju dela cak i kasnje, u 6. misecu; trebalo ni provjerit!
     Da bi Udruge dobile solde Vijece mora izglasat proracun pa onda Odjel za drustvene djelatnosti mora napravit natjecaj za Udruge; Zajednica sportskih udruga natjecaj za svoje clanove, dat in dovoljno vremena da skupe dokumente, treba sve pregledat, treba proc rok zalbe; ali mlislin da bi se to ipak moglo misec dan ranije odradit, prije tesko.

 2. Anonimno napisao:

  Što je sljedeće? Pressica zbog knjiženja ulaznog računa? Najava aktivnosti otvaranja ulaznih vrata grade Grada Pazina? Projekt “Svečano ispijanje prve jutarnje kave”?

  1. isti napisao:

   ne znaš ki je bolje ovaj prvi stavlja kamp odmorište potpisivanje s udrugama itd
   ovaj drugi pobjedu na humanitarnoj biciklijadi i rad doma u motovunu

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.