Potpisivanje Ugovora o izradi projektne dokumentacije “Zgrada autobusnog kolodvora u Pazinu”

Danas, dana 25. svibnja 2018. godine Gradonačelnik Renato Krulčić i trgovačko društvo Bas d.o.o. iz Belišća potpisali su Ugovor o izradi projektne dokumentacije „Zgrada autobusnog kolodvora u Pazinu“. Projektna dokumentacija se izrađuje za potrebe ishođenja akta za gradnju i izgradnju.

Nakon što je kroz provedbu projekta Pazin Proračun u 2016. godini projekt izgradnje Autobusnog kolodvora u Pazinu prezentiran kao jedan od najznačajnijih projekata te u konačnici i priznat od strane građana kao prioritet za naš grad pristupilo se realizaciji navedenog.

U 2017. godini je izrađen Idejni projekt te su obavljeni geotehnički istražni radovi. Izrada predmetne dokumentacije sufinancirana je sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 113.000,00 kuna, odnosno u visini od 50% ukupne vrijednosti.

U ožujku 2018. je pokrenut postupak javne nabave za izradu projektne dokumentacije za ishođenje akta za gradnju i izgradnju. Nakon Odluke o odabiru pristupilo se potpisivanju Ugovora.

Izrada projektne dokumentacije, koja jest predmet danas potpisanog Ugovora i koja čini osnovu za pokretanje postupka za ishođenje građevinske dozvole uključuje izradu Glavnog projekta i popratnih elaborata, prikupljanje potvrda Glavnog projekta javnopravnih tijela, izradu troškovnika radova, izradu izvedbenog projekta konstrukcije te ishođenje izvješća revidenata za sve kontrole i revizije glavnog projekta.

Ukupna predračunska vrijednost usluge izrade navedene projektne dokumentacije je 678.750,00 kn uključujući PDV.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.