Požar na Pazinštini: Uzrok otvoreni plamen na tri zasebne lokacije

2Policijski službenici su jučer, zajedno s inspektorom zaštite od požara PU istarske, obavili očevid na mjestu požara, koji je izbio naterenu između naselja Gajmovići, Pariži i Boljki. Utvrđeno je da je uzrok požara otvoreni plamen na tri zasebne lokacije.

Prvo ishodište požara je kod ceste za Pariže, od kuda se požar proširio u pravcu mjesta Gajmovići-Drndići i djelomično Ružići te je obuhvatio oko 12.5 hektara suhe trave, niskog raslinja i manji dio bjelogorične šume, dok je kod mjesta Drndići požar zahvatio nasad lavande te je izgorjelo oko 5 tisuća sadnica lavande, pri čemu je 58-godišnjoj vlasnici nastala šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.
Drugo ishodište požara je uz lokalni šumski put na relaciji podvožnjak Gajmovići A-8 prema mjestu Gajmovići, od kuda se požar proširio u pravcu Gajmovići i A-8 te je obuhvatio oko 8 hektara suhe trave, niskog raslinja i djelomično bjelogorične šume.

Treće ishodište požara je kod podvožnjaka Gajmović A-8, od kuda se požar proširio uz autocestu A-8 u pravcu Pariži i uz lokalni put prema mjestu Banovci i obuhvatio oko 3.5 hektara suhe trave, niskog raslinja i manjim dijelom bjelogorične šume.

Požarište još je uvijek pod stalnim nadzorom djelatnika JVP Pazin, a policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja.

istarska.policija.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.