Pozitivne promjene kreću od sebe

EdukacijaSvjetski dan učitelja proslavljen je jučer u Spomen domu prigodnom priredbom, izložbom dječjeg vrtića “Olga Ban”, svečanom dodjelom nagrada učiteljima s jubilarnim stažem u školstvu te domjenkom.

– Toliki su se učitelji potpuno posvetili obrazovanju i odgoju djece, jer su na učiteljstvo gledali kao na poslanje. Djeca koju su poučavali bila su njihova djeca, a razredi njihova obitelj, pa se stoga prema učiteljima medu djecom, roditeljima i čitavim društvom razvilo duboko poštovanje i poseban status, kazao je ravnatelj Pazinskog kolegija – klasične gimnazije Ivica Kordić koji se skupu obratio kao predstavnik ravnatelja odgojno-obrazovnih ustanova u gradu. Primijetivši da je današnje doba donijelo mnoge promjene koje su poremetile takav odnos prema učiteljima Kordić je zaključio da se pozitivne promjene ipak mogu postići, ali ako se s promjenama koje uključuju ljubav, medusobno poštivanje i suradnju krene od sebe.

Gradonačelnik Renato Krulčić čestitao je svim prosvjetarima Dan učitelja kazavši da su “oni puno više od edukatora, ponekad drugi tata i mama, terapeuti i njegovatelji”, a pazinske odgojno-obrazovne ustanove su u hrvatskom kvalitativnom vrhu. Spomenuo je da unatoč recesiji ulaganje u sustav odgoja i obrazovanja ostaje konstanta ove gradske uprave te kako se nada da će nakon otvaranja veleučilišnih studija Pazin uskoro postati prepoznatljiv kao studentski grad s atraktivnim studijskim smjerovima.

– Rad s djecom donio mi je more zadovoljstva, ali ipak ne bih razred nazvala mojom obitelji. Ipak, često svojim ukućanima poručim da idem u školu, jer tamo me čeka veliko društvo s kojim ću prije naći zajednički
jezik, kazala je u ime učitelja jubilaraca Marija Znidarić pritom nasmijavši publiku. Uslijedila je dodjela 39 prigodnih nagrada za 10, 15, 20, 25, 30, 35 i 40 godina radnog staža u odgojno-obrazovnim ustanovama, a spomenimo da je 35. godišnjicu rada u školstvu zabilježio profesor zemljopisa iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Zdravko Herljević, a 40. nastavnica hrvatskog jezika Marija Znidarić, nastavnica tehničke kulture
Marija Galant i zamjenica ravnatelja Marija Dobrila, sve iz pazinske OŠ Vladimira Nazora.

Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.