Poziv na 21. Međunarodni dan pješačenja Istarske županije

PLANINARSKO DRUŠTVO „PAZINKA“ PAZIN organizira pješačenje povodom 21. Međunarodnog dana pješačenja Istarske županije koje će se održati u nedjelju, 7. svibnja 2017. godine, na kružnoj stazi Pazin-Pazinski krov- Zarečki krov –Lindar -Pazin

Od 9,45 do 10,00 sati – okupljanje ispred Društvenog  centra Veli Jože (bivša vojarna)  u Pazinu. U 10,00 sati – krećemo  preko šetališta Pazinske gimnazije, centrom grada do pazinskog kaštela, preko mosta Vršić stazom iznad Pazinske jame do Zip line odnosno do Hotela Lovac, gdje se pruža lijepi pogled na cijeli Pazin,  Pazinsku jamu te Ćićariju i Učku.

Nastavljamo sa pješačenjem okolnim putem do vodopada Pazinskog krova pa sve uz potok do vodopada Zarečkog krova. Nakon razgleda Zarečkog krova hodamo 20 min do sela Ivoli te se uspinjemo do Lindara. U Lindaru će nas dočekati  Lindarac Vinko Stihović koji će nam pokazati crkvicu Sv. Katarine te objasniti znamenitost Živog križa.  Lindarskom cestom spuštamo se do Pazina.  U 14 sati slijedi povratak u Pazin.

Staza je nezahtjevna, dužina kružne staze je 15 km.

Za sudionike pohoda predviđen je ručak u konobi Pod lipom u Pazinu. Molimo najavu planinarskog ručka do petka 5.5.2017. u 15 sati na mob. 098-9655760 ili e-mail: [email protected]. Cijena ručka bez pića je 20 kuna (grah s mesom). Bonovi za ručak preuzimaju se na polazištu.

Turistički vodiči su Larisa Močibob i Dalibor Jakovčić te planinarski vodiči PD Pazinke (Adelina Sergo-Pužar, Sonja Levak i Patricija Jedrejčić)

Partneri i pokrovitelji: Turistička zajednica središnje Istre i Zajednica sportskih udruga Grada Pazina.

Napomena : Prijavom na pohod svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu; te da pristupa pohodu na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo izmjene plana i programa pohoda obzirom na objektivne i nepredvidive okolnosti na samom pohodu, te u slučaju loših vremenskih uvjeta ima pravo otkazati ili odgoditi izlet. Prisutni na pohodu dužni su pridržavati se uputa vodiča.

 

Vidimo se!                                               

PLANINARSKO DRUŠTVO „PAZINKA“ PAZIN

 

4 komentara na “Poziv na 21. Međunarodni dan pješačenja Istarske županije”

 1. planinar ateist napisao:

  zašto se i u pješačenje mora umiješat “crkvica” i značenje neke izmišljotine?

  bolje da se podijeli rakijica za okrijepu nego ove budalaštine… ajd molin te…

  1. Kulturno dobro napisao:

   Oznaka dobra: Z-594

   Pravni status: zaštićeno kulturno dobro
   Vrsta: nepokretno kulturno dobro – pojedinačno
   Klasifikacija: sakralna graditeljska baština

  2. Anonimno napisao:

   Bilo kuda crkva svuda. I ja se pitam kakve veze ima crkvica s pješačenjem. Za one ki neće gledat crkvicu, neka se podijeli okrijpa kako ti već navodiš. Sad je in da kamo god se makneš, moraš gledati neku crkvu. Ja znan ki neće.

 2. Najpoznatiji KUTURNI spomenik Lindara napisao:

  Crkva svete Katarine, sagrađena je 1392 godine, te je sve do 1860. godine služila kao župna crkva. Najpoznatiji je kulturni spomenik Lindara zbog neobične i jedinstvene freske „Živi križ“ koja se nalazi u unutrašnjosti. Freska je naslikana 1409. godine kako nam svjedoči glagoljski natpis na slici, a prikazuje alegorijski prikaz scene Raspeća, pri čemu se krakovi križa pretvaraju u četiri žive ruke. Nedavnim restauracijama otkriveni su ostaci fresaka i na zidu svetišta, a prikazuju scenu Judinog poljupca. Na pročelju crkvice je preslica bez zvona, a ispred crkve je pridodan trijem s gotički profiliranim prolazima. Drveni rezbareni oltar potječe iz 1770., a oltarna slika iz XVII.st.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.