Poziv građanima na dostavu prijedloga komunalnih akcija

2Grad Pazin poziva sve građane i građanke grada Pazina i mjesnih odbora da do 31.07.2014. dostave svoje prijedloge malih komunalnih akcija za koje smatraju da se trebaju financirati iz gradskoga proračuna u 2015. godini.

Svi građani koji imaju prijedlog komunalne akcije mogu svoj prijedlog poslati e-mailom na [email protected].
Kod prijave komunalne akcije dovoljno je opisati što bi se trebalo napraviti i gdje (lokacija), uz obrazloženje zbog čega to smatrate važnim za područje vašeg mjesnog odbora ili dijela mjesnog odbora.

Što je komunalna akcija? Gradnja, uređivanje i održavanje manjih objekata komunalne infrastrukture i manjih javnih objekata kojima se poboljšava komunalni standard građana na području mjesnog odbora, a koji nisu obuhvaćeni drugim programom, npr. manji dijelovi mjesne mreže za priključke; zelene površine, parkovi i dječja igrališta; putovi, sporedne ceste i nogostupi; kulturni, sportski i drugi javni objekti.

Prikupljene prijedloge će gradski službenici analizirati i uz svaki prijedlog pripremiti pojašnjenja, primjerice: da li je prijedlog u nadležnosti Grada, da li je prijedlog izvediv – s obziron na trošak provebe, potrebnu dokumentaciju, potrebne dozvole i slično (…).

Tijekom rujna i listopada organizirat će se po jedna javna tribina u svakom mjesnom odboru (Beram, Grdoselo, Heki, Kašćerga, Lindar, Stari Pazin, Trviž, Zabrežani, Zamask, Zarečje) i četiri tribine u Pazinu (Centar, Buraj, Drščevka, Dubravica) na kojoj će građani moći raspravljati o svakoj od predloženih akcija i na kraju glasati za onu koju smatraju najvažnijom – prioritetom za realizaciju u 2015. godini. Grad Pazin se obvezuje odabranu komunalnu akciju uvrstiti u proračun i realizirati u narednoj godini.

Grad Pazin u partnerstvu s udrugom GONG i Društvom Naša djeca Pazin, a u suradnji sa Udrugom Gradova i Institutom za javne financije provodi ovaj projekt kojemu je cilj uključiti građane u donošenje odluka, i to na primjeru donošenja proračuna za narednu godinu.

Projektom se žele osnažiti kapaciteti svih uključenih partnera i drugih lokalnih dionika, a posebice građana u procesima donošenja odluka na lokalnoj razini, s ciljem povećanja kvalitete javnih politika i razine dobrog upravljanja u jedinicama lokalne samouprave kroz mehanizme civilnog dijaloga za održivu participativnu demokraciju.

pazin.hr

1 komentara na “Poziv građanima na dostavu prijedloga komunalnih akcija”

  1. komunista napisao:

    Vi izglda i dalje forsirate neku pricu iz bajke .Jucer si je gradonacelnik sredstva za sebe poveca vise nego ca je vama da za sve mjesne odbore.Kako mislite stih par kuna ca dobijete napravit neke komunalne akcije.Kad cete za organiziranje istih potrosit duplo vise IDEMO GLAVOM U ZID!!!!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.