Poziv na radionice u sklopu projekta “Poduzetnički inkubator u Pazinu”

U sklopu projekta Poduzetnički inkubator u Pazinu, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u visini od 2.730.093,31 HRK, Grad Pazin kao nositelj projekta zajedno s partnerom Razvojnom agencijom Srce Istre i suradnicima na projektu Udruženjem obrtnika Pazin i Veleučilištem u Rijeci organizira radionice za tri skupine dionika: studente, postojeće poduzetnike i buduće poduzetnike te poziva sve zainteresirane da se odazovu besplatnim radionicama.

Sve radionice održati će se u dvorani za sastanke Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu, Šetalište Pazinske gimnazije 1, s početkom u 8,00 sati, sa sljedećim rasporedom:

 • 25.02.2019. – Izvori financiranja budući poduzetnici
 • 01.03.2019. – Kako naplatiti dug postojeći poduzetnici
 • 04.03.2019. – Pravno-organizacijski oblici malog i srednjeg poduzetništva studenti
 • 05.03.2019. – Društveno odgovorno poduzetništvo studenti
 • 06.03.2019. – Najčešće pogreške poduzetnika početnika budući poduzetnici
 • 18.03.2019. – Psihologija potrošača i cijene postojeći poduzetnici

Sudjelovanje na radionicama je besplatno uz prethodnu najavu na [email protected] ili na 091/494 4200.

Broj mjesta na radionici je ograničen.

Radionice su koncipirane za tri ciljane skupine; za studente – koji imaju određeno znanje o poduzetništvu; za postojeće poduzetnike – za koje se pretpostavlja sa imaju razvijeno znanje o poduzetništvu te za buduće poduzetnike za koje se pretpostavlja da nemaju prethodnih znanja o poduzetništvu. Zainteresirani za radionice mogu se prijaviti na radionice sukladno interesu, neovisno o ciljanoj skupini kojoj pripadaju.

 

Detaljnije informacije o radionicama:

 • Izvori financiranja budući poduzetnici

Cilj edukacije je upoznati zainteresirane buduće poduzetnike o mogućnostima razvoja poslovnih planova kroz bespovratna sredstva i kreditne linije za poduzetništvo. Kroz edukaciju će se predstaviti načini financiranja za pokretanje poslovanja, te mogućnosti širenja poslovanja kroz EU natječaje. Polaznici će dobiti odgovore na pitanja u vezi s prijavama na EU natječaje za poduzetnike.

Radionica će se održati 25.02.2019. s početkom u 8,00 sati u dvorani za sastanke Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu, Šetalište Pazinske gimnazije 1.

 

 • Kako naplatiti dug postojeći poduzetnici

Edukacija odnosno tema koja će poduzetnicima i obrtnicima dati praktične savjete kako se osigurati od neplaćanja i koje korake poduzeti ako nisu u mogućnosti naplatiti dugovanja. Cilj edukacije je postojećim poduzetnicima približiti pravni okvir i postupke vezane za naplatu potraživanja, omogućiti da budu spremni kada im se dogode te da obuhvate njihove rizike i potencijalne troškove u svoje poslovanje i da se osiguraju od njihovih negativnih posljedica.

Radionica će se održati 01.03.2019. godine s početkom u 8,00 sati u dvorani za sastanke Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu, Šetalište Pazinske gimnazije 1.

 • Pravno-organizacijski oblici malog i srednjeg poduzetništva studenti

Studentima će se pružiti informacije i savjeti stručnih osoba vezano uz pravni oblik poslovnog subjekta, koji je jedna od prvih i osnovnih stvari koju je potrebno utvrditi nakon odluke o ulasku u poduzetničke vode te predstavlja najčešći problem s kojim se poduzetnici početnici suočavaju prije početka poslovanja. Edukacija će obuhvaćati korake koje je potrebno poduzeti za otvaranje trgovačkog društva (d.o.o. ili j.d.o.o.) i obrta, te tematiku poreza i davanja koje poduzeće ili obrt mora izdvajati, poslovne knjige koje poduzetnici moraju voditi, temeljna financijska izvješća te financijske pokazatelje poslovanja, poslovne planove i budgeting.

Radionica će se održati 04.03.2019. godine s početkom u 8,00 sati u dvorani za sastanke Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu, Šetalište Pazinske gimnazije 1.

 • Društveno odgovorno poduzetništvo studenti

Edukacija o društveno odgovornom poduzetništvu obuhvaćati će koncept i prednosti društveno odgovornog poslovanja, temeljne pojmove vezane za društveno odgovorno poslovanje, integriranje društveno odgovornog poslovanja u mala i srednja poduzeća. U edukaciju o navedenoj temi nužno je uključiti i minimalno 1 primjer dobre prakse.

Radionica će se održati 05.03.2019. godine s početkom u 8,00 sati u dvorani za sastanke Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu, Šetalište Pazinske gimnazije 1.

 • Najčešće pogreške poduzetnika početnika budući poduzetnici

Edukacija se bavi prednostima i nedostacima ulaska u poduzetništvo, te kako procijeniti i provjeriti poslovnu ideju prije pokretanja poduzeća, razrađuju se najčešće greške poduzetnika početnika i daju praktični savjeti kako te pogreške izbjeći.

Radionica će se održati 06.03.2019. godine s početkom u 8,00 sati u dvorani za sastanke Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu, Šetalište Pazinske gimnazije 1.

  

 • Psihologija potrošača i cijene postojeći poduzetnici

Polaznici edukacije „Psihologija potrošača i cijene“ naučiti će kako boljim razumijevanjem psihologije kupaca utjecati na njihovu percepciju cijene – kako „poskupiti“ ili „pojeftiniti“ doživljaj proizvoda izloženoga na polici, stvarnoj ili virtualnoj. Tehnološka dostignuća omogućila su nastanak nove kategorije „pametnih kupaca“ – kupaca koji prije donošenja odluke o kupnji razmatraju sve informacije i moguće alternative kako bi utvrdili gdje, kako i koliko će potrošiti. Polaznici edukacije će se upoznati s različitim načinima utjecaja na percepciju potrošača.

Radionica će se održati 18.03.2019. godine s početkom u 8,00 sati u dvorani za sastanke Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu, Šetalište Pazinske gimnazije 1.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.