Poziv na okrugli stol – definiranje standarda zanimanja

Pučko otvoreno učilište Pazin u sklopu projekta “Novo znanje za buduće zvanje” te u suradnji s partnerima LAG-om “Središnja Istra”, Agencijom za ruralni razvoj Istre (AZRRI) i poduzećem Iskop d.o.o. radi na razvoju triju novih obrazovnih programa usmjerenih na unaprjeđenje kapaciteta turističke ponude.

Novi obrazovni programi za zanimanja:

-specijalista/icu tradicionalne istarske kuhinje

-održavatelj/ica  bazena i okućnica

-batlera/icu

Programi se izrađuju na podlozi standarda zanimanja i standarda kvalifikacija prema metodologiji Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO) koji za cilj ima  obrazovanje po mjeri poslodavaca i prilagođeno potrebama  tržišta rada.

Prilikom same prijave projekta imali smo na umu specifičnosti turističke ponude Istre koja se temelji na tradicionalnim vrijednostima, kvaliteti i individualnom pristupu iz čega su proizašli okviri za buduće obrazovne programe.

Pozivamo Vas stoga da s nama podijelite Vaša iskustva, želje i potrebe te da se uključite u kreiranje dokumenata standarda zanimanja za ova nova zanimanja u Republici Hrvatskoj  te definiranje konkretnih znanja i vještina koje bi budući polaznici edukacija morali usvojiti kako bi povećali svoju zapošljivost i doprinijeli ostvarenju turističkih potencijala našeg područja.

Okrugli stol će se održati 28. lipnja 2016. godine u pazinskom Spomen domu, Šetalište pazinske gimnazije 1, sa početkom u 10,00 sati.

POU Pazin

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.