Poziv za 7. Legenfest u Pićnu

U mjestu Pićan će se u razdoblju od 17. do 29. srpnja 2012. održati 7. Legendfest – festival legendi, mitova i narodnih priča Istre. Pozivaju se umjetnici raznovrsnih područja da prijave svoje projekte na ovogodišnji Legendfest, a najkasnije do 15. travnja 2012. godine.

Cilj i svrha festivala je popunjavanje kulturno umjetničke ponude Istre, oživljavanje grada Pićna i Istarskih legendi. Posjetitelji mogu saznati ponešto o Istri, običajima, legendama, pričama i dobro se zabaviti.

Festival je posebno interesantan djeci posjetitelja, koja se mogu tokom trajanja istog uključiti u cjelodnevne radionice i na taj način sudjelovati u izvođenju predstave koja se priprema sa stručnim voditeljima.
Središnja tema ovogodišnjeg Legendfesta su štrige i štriguni, stoga svi projekti na tu temu imaju prednost pri odabiru, ali prihvaćaju se i teme koje moraju sadržavati projekti: gusari – kapetan Morgan, Kelti, Druidi, čarobnjaštva, zmajevi, vile, vilenjaci, divovi, legende, mitovi, narodne priče/pripovjetke, narodna astrologija, dakle, sve prijave povezane sa legendama, mitovima i narodnim pričama Istre imaju prednost, no nisu isključene i one iz drugih krajeva. Na festival se može prijaviti više projekata.
Projekti se mogu prijaviti na adresu: Kulturni centar Kalvarija, Kalvarija 8, 51000 Rijeka (za 7. Legendfest), ili na: +38551375866, +385912538991 ili e-mail: [email protected].

kulturistra.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.