Poziv za pomoć udruge HappyEnd

2“Poštovani,

naša Udruga u suradnji s Gradom Pazin još od 2010. godine aktivno radi na realizaciji skloništa za napuštene životinje, a koje je zamišljeno na lokaciji bivših vojnih nekretnina u Lokama, Rijavac (Pazin). Do sada je već mnogo dopisa i požurnica izmjenjeno sa Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), no tek sada učinjen je znatni pomak u tom procesu. Naime, kako bi ishodovali dozvolu korištenja tog prostora, potrebno je prethodno ishodovati lokacijsku dozvolu.

Mi smo neprofitna udruga u kojoj se sav rad obavlja volonterski i bez ikakve naknade, a još uvijek ovisimo isključivo o donacijama za pokrivanje hrane i veterinarskih troškova za životinje. Godišnji troškovi su nam oko 200 000 kn a u prosjeku u našoj skrbi imamo stotinjak životinja istovremeno.
Jako smo dugo čekali na ovaj korak, i bojimo se da će nedostatak novaca, ukoliko se čeka na izdvajanje novca iz gradskog proračuna, dodatno prolongirati cijeli proces. Mi volonteri smo zaista financijski i fizički iscrpljeni od ovih godina rada u neljudskim uvjetima, a rješavanje papirologije napokon će nam donijeti mogućnost izgradnje pristojnog registriranog skloništa sa svim potrebnim uvjetima, kao i dodatnim načinima financiranja.

Iz tih razloga, tražimo geodeta koji nam svojim doprinosom pro bono, želi i može pomoći u realizaciji ovog projekta. Obraćamo se vama u nadi da ćemo među vama naći takvu osobu. Ukoliko interes postoji, molim vas da nas kontaktirate na dolje navedene podatke.

U nadi da ćete nam izaći u susret, lijep pozdrav.”

Za udrugu HappyEnd, za sve napuštene i ranjene životinje
Mae Isaksson, dopredsjednica

Muntriljska 10, 52000 Pazin

Mobitel 0997467006

[email protected]

U Pazinu, 23.02.2015. godine

5 komentara na “Poziv za pomoć udruge HappyEnd”

 1. komunista napisao:

  Ma od kad su psi postali toliko bitni. Ma rjesite se ih i boh i zbogon mir svemu svijetu

  1. nezavisni napisao:

   here we go again… holy war started…

   1. komunista napisao:

    Forsi ce i breki druge izbore glasat za vas

 2. ja napisao:

  Zašto ne tražite pomoć u “Lidlu ” i “Plodinama”, ča ni već jedanput nešto bilo. Da ljudi kupe hranu i stave u koš. Siguran san da bi to uspjelo, ča se hrane tiče.

 3. Mare napisao:

  vidim da su dežurni komentatori uvijek spremni brzo reagirati ,a da pritom i ne pročitaju tekst. Radi se o tome da je projekt azila dogovoren i da su to Grad i Županija obećali sprovesti i da je udruga Happy End napravila već jako puno koraka u tom smjeru. Time je olakšala i Gradu jer radi se i o tome da postoje i neki zakoni koji određuju što i kako s napuštenim životonjama. Nije tajna da su Nezvaisni podržali rad udruge Happy End te da su kroz svoj angažman na Vijeću često isticali važnost i korist koju grad i građani imaju upravo zbog njenog rada. Apelirali više puta da Grad potpiše Pismo o suradnji vezano za projekt azila što je u konačnici i učinjeno. Nažalost ne prepoznaju ili ne žele prepoznati svi ulogu Happy Enda pa smo tako nerijetko bili optuživani od strane drugih vijećnika da lobiramo za životinje, a u gradu ima i bitnijih stvari. Ono što je također žalosno i opasno je to da je pred izglasavanje proračuna Odbor za koordinaciju suradnje Grada Pazina i organizacija civilnog društva dao Mišljenje kojim se predlaže da se iznos od 30.000,00 kuna za Udrugu Happy End smanji na 15.000,00, a po našim informacijama nisu uopće bili upoznati problematikom tako da je i upitno koliko se treba oslanjati na takav odbor kojem ni jednostavna matematika nije dovoljan argument.

  Naime udruga skrbi o 60-tak pasa s područja grada Pazina. Da je za svakog psa umjesto udruge intervenirala veterinarska stanica Pula s kojom Grad ima ugovor za zabrinjavanje životinja to bi Grad samo na projekciji tih 60-tak pasa koštalo više od 240.000,00 kn. Sama intervencija/dolazak je 1.500,00 kuna, a tu su onda dalje troškovi cijepljenja, čipiranja, liječenja, hrane (30 kn po danu i tako 60 dana) i u konačnici eutanazija ako se pas ne udomi u tih 60 dana i zbrinjavanje lešine. Zbroj svega nerijetko prelazi i do 4.000,00 kuna po životinji. Vrtimo se u nepotreban krug jer očito ne sagledavate stvari kako treba. Nažalost…

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.