Prava informacija u pravo vrijeme omogućuju mi učenje

ucenje_gssjd_2015Ovog je četvrtka, 5. studenog 2015. godine, u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile u Pazinu od 11 do 14:30 sati održano predavanje “Prava informacija u pravo vrijeme omogućuju mi učenje”. Predavanje je organizirala pazinska udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju „Hoću – Mogu“ kako bi se zainteresirana javnost upoznala s metodama funkcionalnog učenja.

Predavačice Mihaela Nena Vovk i Slavica Lenček došle su iz Ljubljane te su obje stručnjakinje defektologije i logopedije te instruktorice funkcionalnog učenja. Kroz svoja predavanja pokazale su nam puno snimki konkretnog rada s djecom, a ispred sebe su imale dio materijala koji se koristi u funkcionalnoj metodi. Inače, materijal je vrlo jednostavan od prirodnih materijala poput drva, metala, stakla i sl.

Pri kraju prvog dijela predavanja, koji je bio predviđen za temu o funkcionalnom učenju, o svojim su iskustvima govorili i roditelji djece s teškoćama koji su izrazili veliko zadovoljstvo rezultatima postignutim dugogodišnjem i kontinuiranom radu. Svoje mišljenje o funkcionalnoj metodi s prisutnima su podijelile majke Manuela Božac, Marija Mogorović Crljenko, Gordana Karanović i Klarita Radoš Matijašić.

Na predavanje se odazvalo mnogo osoba iz struke, kao što su rehabilitatori, psiholozi, pedagozi, liječnici, učitelji, odgajatelji, roditelji, asistenti te drugi… Većina prisutnih došlo je poslušati predavanje jer su uključeni u rad s djecom s teškoćama u osnovnim i srednjim školama, vrtićima i ostalim ustanovama.

Bilo je to mjesto gdje su mogli reći svoje mišljenje i stručnjaci i roditelji i mislimo da je rasprava tekla u dobrom smjeru. Jedino otvorenošću, razgovorom i dobrom namjerom možemo napraviti puno za djecu s teškoćama u razvoju. Ključ svakog uspjeha i dobrih rezultata je UVIJEK dosljednost i RAD, da li kod sportaša, djece bez teškoća i djece s teškoćama u razvoju.

Velika zahvala ide našim podržavateljima i sponzorima: Istarskoj županiji, Gradu Pazinu, Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile, Radio Pazinu, tiskari „Ježtisak“ iz V. Ježenja, pekari „Reginex“ iz Pazina, tvrtki „Caffe Monte“ iz Žminja, tvrtkama „Automatic servis“ i “Fotoprizma” iz Buzeta i tvrtki „SHP INTIM papir“ iz Pazina te roditeljima i volonterima koji su se trudili da ovaj događaj bude odrađen na najbolji način.

Udruga “Hoću-Mogu” zahvaljuje svima koji su na bilo koji način povezani s ovim događajem.

iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.