Pred nama južina i osjetno zatopljenje, kiša već u subotu navečer

vremenska_prognoza.jpgNakon umjerenog zimskog udara, snijega u unutrašnjosti Istre i bure, već od subote dolazi nova, znatno toplija promjena vremena.

Zbog vedre noći i smirivanja vjetra, subotnje će jutro biti vrlo hladno, u unutrašnjosti oko -5°C, uz obalu oko nule. No vrlo brzo slijedi povećanje naoblake, a do kraja dana i nagli porast temperature zraka, posebice na jugu Istre gdje će jugo biti umjereno i jako. Do kraja dana očekuju se i prvi kapi kiše na širem području Istre.

Nedjelja donosi tmurno, kišno i još više temperature zraka. U čitavoj će Istri temperatura zraka biti oko ili iznad 10°C, a kiša će padati čak i na vrhu Učke gdje će se temperatura kretati oko 2 ili 3°C. Navečer može i zagrmjeti, a vjetar će potom okrenuti na jugozapadnjak.

Ponedjeljak i dalje oblačno uz jugozapadnjak, a temperature zraka bit će oko 2 stupnja niže nego u nedjelju. Najobilnija kiša, ponegdje i preko 50 mm očekuje se u noći sa nedjelje na ponedjeljak. Kišu će na najvišem dijelu Učke zamijeniti snijeg.

Od utorka smirivanje vremena, okretanje vjetra na buru i pad temperature zraka. Još će povremeno biti slabe kiše, a snježna će se granica spustiti do 600 metara. Nastavak tjedna najvjerojatnije donosi daljnje pritjecanje hladnijeg zraka sa sjeveroistoka kontinenta.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.