Pred nama pravi zimski udar uz snijeg i u nižim predjelima

vremenska_prognoza.jpgPred nama je snažna zimska promjena vremena. Već sutra očekuje se naoblačenje uz kišu u nižem području te snijeg na Učki i Ćićariji. Više oborina očekujemo u prvom dijelu dana, dok će poslijepodne biti uglavnom suho. Zapuhat će umjerena i jaka, prema večeri na jugu i istoku Istre vrlo jaka bura sa olujnim udarima. Temperature zraka u postupnom padu, maksimalne dnevne vrijednosti kretat će se između 6 i 8°C.

U ponedjeljak stiže glavnina pogoršanja. U noći će se naoblačiti, a ubrzo će početi i kiša. U gorju će oborine od početka početi kao snijeg. Bura će na jugu Istre ujutro imati i olujnu snagu, ali će kako dan bude odmicao ipak malo oslabiti. Sredinom dana i poslijepodne sa zahlađenjem kiša će prijeći u snijeg u većem dijelu unutrašnjosti Istre, a uz jače oborine ponegdje je moguće i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Na samom kraju oborina snježne pahulje moguće su i uz samu obalu. Minimalne temperature zraka 0 do 3°C, maksimalne dnevne 3 do 5°C.

Oblačno i hladno vrijeme, ali uz slabiju buru zadržat će se i u utorak. Samo rijetko moguća je pokoja pahulja snijega, čak i uz obalu. Temperature zraka neće se bitno mijenjati u odnosu na ponedjeljak. U srijedu će se djelomice razvedriti, a očekujemo i sunčana razdoblja sa kojima će temperature zraka osjetno porasti. Stabilnije vrijeme ipak neće dugo potrajati jer se nova kiša uz jugo očekuje već od četvrtka.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.