Predavanje o klimatskim promjenama

istramet1.jpgNakon vrlo uspješnog prvog predavanja mlade ekipe iz IstraMeta, za danas je zakazano njihovo sljedeće predavanje: “Globalno zatopljenje / zahlađenje i klimatske promjene”. Na predavanju će biti riječi o klimatskim promjenama u Istri na temelju meteoroloških podataka, promjeni klime na globalnoj razini i uzrocima tih promjena, ali i na propagandu određenih interesnih sfera koja je dosta jaka i koje smo sami svjedoci. Predavanje će se održati u prostorijama Radiokluba ”Pazin”, M.B. Rašana 2/4 s početkom u 19:00 h.

Ovo je drugo predavanje mlade ekipe iz IstraMeta, koji su u proteklih nekoliko godina izgradili zapaženu mrežu automatskih meteoroloških postaja na nivou Istre.

Njihovo treće predavanje biti će na temu automatskih meteoroloških postaja, gdje će mladi entuzijasti objasniti sve što je potrebno da bi netko tko je zainteresiran za meteorologiju i postavljanje vlastite postaje, to mogao kvalitetno i po propisima napraviti. Ovo je predavanje na rasporedu u ponedjeljak, 7. ožujka.

O predavačima

Alen Šterpin – učenik 4. Razreda opće gimnazije u Pazinu jedan je od osnivača IstraMet – mreže automatskih meteoroloških postaja. Meteorologijom se, kao hobijem, bavi već četiri godine, najprije kroz aktivno sudjelovanje u pljusak.com zajednici, a nakon toga kao vodeća osoba za postavljanje i umrežavanje automatskih meteoroloških postaja u IstraMetu.

Petar Radovan – dvadesetdvogodišnji student mediteranske poljoprivrede u Poreču zajedno s Alenom pokrenuo je IstraMet.

Goran Kovačević – Jedan od starijih članova IstraMeta, čija je specijalnost praćenje novih meteoroloških postaja i pomaganje novim članovima u ispravnom postavljanju istih.

Više informacija potražite na edu.rkp.hr.

MP / iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.