Predavanje u Radioklubu Pazin: Konverzija SQL baza podataka

U četvrtak, 22. veljače u 20:00, developer i poduzetnik Damir Bulić iz Pule održat će predavanje na temu konverzija baza podataka.

Konverzija baza podataka iz jednog formata u drugi obuhvaća konverziju podataka i konverziju SQL koda (procedura, triggera itd.). Pričat će o oba područja i pokriti teme struktura podataka, sličnosti i razlika, ali i teme leksičkog i semantičkog parsiranja i statičke analize SQL koda. Na kraju će predstaviti kako će navedene tehnologije iskoristiti za cloud rješenje – online SQL manager sa sasvim neobičnim mogućnostima.

Damir Bulić vlasnik je Spectral Core Ltd (https://www.spectralcore.com/), male tvrtke koja već 15 godina nudi vlastite proizvode za baratanje sirokom lepezom baza podataka. Danas Spectral Core podržava 35 različitih baza, uz kontinuirano širenje ponude. Klijente ima u preko 90 zemalja svijeta, od individualnih konzultanata do najvećih svjetskih tvrtki. Fokus je na izuzetno lakoj konverziji između različitih baza, kao i kontinuiranoj replikaciji. Do sada su sve aplikacije razvijane na .NET+WPF tehnologiji za Windows OS, a sada se kompletan razvoj preusmjerava na cloud i distribuirano procesiranje.

Zahvaljujući novoj opremi Radioklub Pazin kupljenu donacijama, sudionici će imati priliku gledati i isprobavati prikazane principe i rješenja.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.