Predavanje “Tradicija?” Darija Marušića i Gorana Farkaša

2Radionica remiksiranja tradicionalne glazbe nacionalnih manjina “Remiks identiteta” koju organizira udruga Metamedij, započinje u ponedjeljak, 25. svibnja, predavanjem Darija Marušića i Gorana Farkaša na temu “Tradicija?”. Predavanje je ostvareno u suradnji s udrugom TradInEtno, otvoreno je za javnost, a bit će održano u Dnevnom boravku DC-a Rojc s početkom u 17 sati.

Marušić i Farkaš, poznati glazbenici i etnomuzikolozi, tijekom predavanja propitat će pojam “tradicije” i što se sve zapravo spada u segment kulturne baštine. Nastojat će odgovoriti na pitanje je li konzerviranje pravi način predstavljanja i očuvanja baštine ili njen pravi oblik leži u promjenama, rekonstrukciji, reinvenciji stvarnosti.

Sedmodnevna radionica koja traje od 25. do 31. svibnja u Metamedia klubu (DC Rojc), bit će posvećena tradicijskoj glazbi nacionalnih manjina u Istri i njezinom remiksiranju kroz glazbene programe Ableton i Reason.

Cilj je radionice unaprijediti znanja polaznika na spomenutim glazbenim programima te upoznavanje mladih s bogatstvom i značajem tradicijske glazbe.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.