Predavanje: “Životni ciljevi adolescenata”

Pozivamo Vas na stručno predavanje Životni ciljevi adolescenata koje će u ponedjeljak 1. lipnja u 12,00h održati dr.sc. Dubravka Miljković u Gradskoj knjižnici Pazin. Predavanje je namjenjeno tinejdžerima, svima koji rade s mladima (profesori, odgajatelji i sl.) i svim građanima.

„Svaki čovjek ima temeljne psihološke potrebe koje pokušava zadovoljiti – ponekad više, a ponekad manje uspješno. To su potreba za autonomijom, kompetentnošću i povezanost s drugima. Kompetenetnost se odnosi na osjećaj da smo sposobni i djelotvorni u onome što radimo, autonomija je osjećaj da samio donosimo odluke koje su važne za naš život, a povezanost s drugima – osjećaj da smo povezani i u skladnim odnosima s važnim ljudima u našem životu. Ako su te potrebe zadovoljene, obično smo sretni i zadovoljni. No, ako ih ne uspijemo zadovoljiti, velika je vjerojatnost da ćemo biti manje ili više nesretni. Za uspješan odgojno-obrazovni rad s adolescentima nužno je znati kakve si oni ciljeve postavljaju i kako im možemo pomoći da ih (re)definiraju u smislu potpunijeg zadovoljavanja psiholoških potreba, odnosno, postizanja više razine životnog zadovoljstva i sreće.“

Iz sažetaka stručnog skupa Tinejdžer u knjižnici. Upomoć! održanog u Zagrebu u ožujku 2009. u organizaciji Knjižnica grada Zagreba – Knjižnica Medvešćak i Hrvatskog knjižničarskog društva – Komisija za knjižnične usluge za djecu i mlade.

Iva Ciceran

1 komentar na “Predavanje: “Životni ciljevi adolescenata””

  1. doris napisao:

    ajoj..kako super, baš bih došla, al ne mogu! :(

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.