Fotogalerija: Predblagdanski koncert najmlađih članova Folklornog društva Pazin

fdp_koncert_2012_3Da tradicija i narodno stvaralaštvo u našem gradu ima svoju budućnost pokazali su u subotu predvečer najmlađi članovi Folklornog društva Pazin. Oni su sa svojim starijim i iskusnijim kolegama za svoje roditelje i prijatelje priredili Božićno novogodišnji koncert na kojem su pokazali što su radili i naučili tijekom godine. Koncert su održali u prepunoj, za ovu priliku posebno dekoriranoj dvorani FD u bivšoj vojarni.

Program su otvorili oni najmlađi u dobi od tri do osam godina koji su na vrlo simpatičan i neposredan način predstavili bogatstvo našeg čakavskog pjesništva u recitacijama „Tri nonice“, „Ča da rečen?“, „Moja zemlja“, „Pismo Svetom Nikoli“ i „Tovar“. Pokazali su i kako se pleše rašpa te zapjevali svima poznatu „Ne zna Tone“.

Nakon njih podijem su zaplesali oni nešto stariji koji su izveli gorenjsku polku, settepassi, cotić i balun. Patrik Matić zasvirao je na mihu, a Laura Benčić na bajsu.

Treća grupa plesača, onih koji su prešli u stariju grupu te novi članovi koji su se FD pridružili tijekom prošle i ove godine otplesali su dolenjski valcer, promjenu i staru polku.

Svi su oni nastupili uz glazbenu pratnju Željka Farkaša na bajsu i multiinstrumentalista Marka Pernića.

Mladi folkloraši na kraju su zajednički otpjevali „Zvončiće“, a svojim ih je dolaskom i darovima iznenadio Djed Mraz.

Svakako treba spomenuti samozatajne, ali vrlo vrijedne voditelje pojedinih sekcija koji svojim entuzijazmom i radom doprinose očuvanju i prezentaciji naše tradicijske baštine, a oni su Irena Šestan, Vilma Mlekuš, Davor Zović, Viktor Križanac, Marko Pernić i Goran Farkaš. Pohvalu zaslužuje i „Katica za sve“ kad je FD Pazin u pitanju, sveprisutna Sandra Farkaš.

iPazin.net

2 komentara na “Fotogalerija: Predblagdanski koncert najmlađih članova Folklornog društva Pazin”

  1. johdjed napisao:

    Jel se mogu negdje kupiti malo štabelije brade Djeda Mraza https://www.ipazin.net/wp-content/uploads/fdp_koncert_2012_2.jpg

  2. sf napisao:

    johdjed ala ti lipo najdi malo štabeliju bradu za našega djedicu pa nam je kupi :) rado ćemo je primit na poklon

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.