Predblagdanski prijem novinara u gradskoj upravi

prijem_novinari_2012_2Pri kraju još jedne godine, pazinski gradonačelnik Renato Krulčić sa suradnicima priredio je tradicionalni, predblagdanski prijem za predstavnike medija koji djeluju na području Grada.

Uz gradonačelnika, prijemu su u ime Grada prisustvovali i dogradonačelnik Ivica Gržinić, pročelnici Maja Stranić Grah i Danijel Maurović te voditeljica Stručne službe i v.d. pročelnica Odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti, Lucija Paro.

Pozdravljajući brojne novinare gradonačelnik im je zahvalio na odazivu i na dobroj suradnji tijekom

godine na izmaku naglasivši kako su korektno odradili svoj posao informiranja javnosti i radili s dobrim namjerama. „Iako nam je i ovu godinu obilježila opća recesija, pokušali smo vidjeti što možemo napraviti, a što može pričekati bolja vremena“, rekao je uvodno Krulčić. Od stvari koje mogu pričekati podsjetio je na predviđeno preuređenje Trga slobode. Među infrastrukturnim projektima istaknuo je aktualnu izgradnju kružnog toka na Štranjgi i izgradnju kanalizacije na Dubravici. Kružni tok bi se prije Božića trebao pustiti u promet, pa je Krulčić iskoristio priliku da svim građanima zahvali na strpljenju koje su iskazali prilikom čekanja u kolonama.

prijem_novinari_2012_3

Grad Pazin kao veliki grad preuzeo je na upravljanje 82 km županijskih i lokalnih cesta što je donijelo u proračun 4,2 milijuna kuna, ali i velike rashode vezane za njihovo održavanje, no Krulčić je izrazio nadu kako će se ovime poboljšati kvaliteta održavanja preuzetih cesta.

Podsjetio je i na rujansko uređenje grada uoči PEUB-a. Ovo prvenstvo bilo je uspješno kako za Grad kao domaćina tako i za hrvatske boćare koji su osvojili brojne naslove.

Na području kulture, Krulčić je naglasio vrlo uspješan projekt ARHEO-S koji je ostvaren zahvaljujući predpristupnim fondovima EU. Nizom manifestacija u kojima je i Pazin bio aktivni sudionik obilježena je 200-a godišnjica rođenja istarskog biskupa Jurja Dobrile. U tijeku je u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem uređenje kino dvorane. Nedavno je postavljeno platno, a nabavkom razglasa Pazin će dobiti najveće i najopremljenije kino u Istri.

 

Gradonačelnik je najavio i skori, treći po redu Božićni sajam na kojem će na 23 štanda svoje rukotvorine, radove i proizvode izložiti čak 29 izlagača te pozvao novinare i građane da ga obiđu i kupe neku sitnicu od vrijednih pazinskih poduzetnika i brojnih udruga.

Što se tiče 2013. godine, Krulčić je najavio skoru obnovu urušenog mosta u Zarečju, a potpisan je i ugovor za izgradnju vodovodnog ogranka Smoljani-Jukani. Trebao bi se izgraditi i vodovodni ogranak Zamas-Zamaski dol čime će se sva mjesta i naselja na području Grada priključiti na vodovodnu mrežu, nakon čega će se pristupiti rekonstrukciji vodovodnih instalacija na Starom Pazinu, Kolodvorskom prilazu i Belcima. Nastaviti će se i s izgradnjom kanalizacijske mreže. Predviđeno je priključenje Stancije Pataj, poslovne zone Podberam, kao i samog Berma nakon što se dobije suglasnost konzervatora. Na gradski pročistač priključiti će se pogon pazinskog „Kamena“ uz istovremeno uređenje šetnice do parkirališta te tvrtke. Od ostalih radova, najavio je popločenje Ulice Jurine i Franine, uređenje ulice Antuna Kalca i rješenje velikog prometnog problema na Vranici. Trebala bi započeti i izgradnja stambene zgrade nedaleko benzinske pumpe „Ine“ u okviru programa poticane stanogradnje za što je nedavno izdana lokacijska dozvola. Izgraditi će se troetažna zgrada sa 12 stanova, dok će u prizemlju biti poslovni prostori i jedan stan prilagođen potrebama teže pokretne osobe.

Projekt svih projekata!“, kako ga je nazvao Krulčić,  skori je početak radova na izgradnji gradske školsko-sportske dvorane. Nedavno je zaključen natječaj za izvođača radova, trenutno se provjeravaju pristigle ponude i uskoro će biti odabran najpovoljniji ponuđač. Ako ne bude žalbi i ako Gradsko vijeće na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici odobri zaduženje, gradnja dvorane započeti će prije proljeća, optimistično je najavio Krulčić.

Tražiti ćemo i dalje sve moguće izvore finaciranja, trenutno predpristupnih, a uskoro i strukturnih fondva EU“, rekao je gradonačelnik te predstavnicima medija kao i njihovim gledateljima, čitateljima i slušateljima uputio najbolje želje povodom predstojećih božićno-novogodišnjih blagdana.

prijem_novinari_2012_1

U ime novinara, zahvalio je Mirjan Rimanić („Glas Istre“) koji je naglasio kako su novinari most između građana i gradske uprave. Pohvalio je izuzetan projekt ARHEO-S i izrazio nadu da će se on nastaviti jer je uvelike doprinio kulturnom životu Pazina, ali i valorizaciji grada. Kao novinar, ali i pisac brojnih knjiga, Rimanić je predložio da se Pazinski sajam knjige više bavi domaćim autorima jer su mnogi od njih, poput pokojnog Tugomila Ujčića, gotovo zaboravljeni.

U nastavku, novinari i predstavnici gradske uprave razgovarali su o raznim aktivnostima, ali i problemima u gradu.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.