Predstava Gradske knjižnice: San i Mora

Upoznajte San i Moru, likove nove predstave osmišljene u Gradskoj knjižnici Pazin. Tko kome radi spačku? Mogu li jedan bez drugoga? U ovoj autorskoj priči Mora pokušava zavladati snovima te tjera San na put preko valova. San odlazi na put te zbog toga ni Mora više ne može spavati i postaje sve tjeskobnija. Mora na San pošalje tri nemira koji bi ga čim duže trebali zadržati na putu, no on ih sve smiri i vrati se Mori za točno tri dana. Mora shvati koliko joj je San nedostajao, a San u njoj smiri sve njene nemire te ona odluči započeti novu priču ispočetka. Kao simbol novog početaka na kraj svog imena stavlja zadnje slovo imena te sa novim imenom Amora, zaljubljena u San, stvara novu priču.

Tekst je napisala knjižničarka Marina Marušić. Predstavu prati i glazba i ples. Tekst pjesama također potpisuje Marina Marušić, glazbu Paula Jurman. U predstavi su glumile Ana i Ema, a Martin je bio pripovjedač. Pjesme su pjevali Simon, Dora, Andi, Sana, Nina i Luka.  Za plesne točke zaslužna je Daša Grbović s malim balerinama iz Svetog Petra u Šumi. Na skladbu Ples šećerne vile P.I. Čajkovskog osmišljena je koreografija naziva Iskrice, a otplesale su je Iva, Anamarija, Antonija, Lana, Stela, Laura, Mia, Ivana, Alana i Zara.

Predstava je izvedena u organizaciji Gradske knjižnice Pazin, 2. svibnja 2017. godine i ne bi je mogli izvesti bez pune podrške dragih suradnika, ustanova i udruga iz Pazina. Zahvaljujemo Pučkom otvorenom učilištu Pazin na prostoru. Društvo „Naša djeca“ Pazin pomoglo je u organizaciji i oslikavanju scene na likovnoj grupi pod vodstvom Lucije Ukić. Društvo likovnih stvaratelja Pazin je na dječjim kreativnim radionicama koje vodi Višnja Levak izradilo lampione koji su dio scenografije i koje ima svaki pravi čuvar priča.

Podsjećamo, Gradska knjižnica Pazin tijekom godine organizira zaista brojne i raznovrsne programe, osmišljava projekte uvijek razmišljajući o njihovoj jedinstvenosti i održivosti. Jedan od takvih projekata naziva Čuvari priča proveli smo 2015. uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva IŽ. Po završetku potpore nastavili smo u knjižnici s aktivnostima, nekad u većem, a nekad u manjem obimu. Ponekad se možda činilo i neprimjetno, ali… nije tome tako. Čuvari priča osmišljeni su u pazinskoj knjižnici, a obilježavanje 4. rođendana nacionalne kampanje za poticanje čitanja bilo je, između ostalog programom Čuvari priča.

3 komentara na “Predstava Gradske knjižnice: San i Mora”

  1. Anonimno napisao:

    Bili ste odlični! Čestitke svima!

  2. Bravo napisao:

    Stvarno je bilo lijepo! Bravo knjižnica!

  3. GK napisao:

    Svaki je program pohvalan, ali mislim da bi se knjižnica trebala baviti svim korisnicima podjednako. Lijepo je da djeca mogu u knjižnicu, no Gradska knjižnica nije igraonica ili Društvo naša djeca.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.