Predstava „Pričaj mi o Gorkome“ u četvrtak u Pazinu

2Pučko otvoreno učilište Pazin pridružiti će se obilježavanju Svjetskog dana kazališta kazališnom predstavom „Pričaj mi o Gorkome“ koja je nastala prema romanima Mani Gotovac, a u izvedbi glumaca Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Predstava će se izvesti u četvrtak, 21.03.2013. u 19 sati u Velikoj dvorani Spomen doma.

Svjetski dan kazališta se već 50 godina u svijetu obilježava svakog 27. ožujka, a posljednjih nekoliko godina i pazinsko Učilište se atraktivnim predstavama pridružuje ovoj svjetskoj manifestaciji.

Predstava „Pričaj mi o Gorkome“ nastala je prema autobiografskim romanima Mani Gotovac “Fališ mi” i “Pričaj mi o Gorkom”, čiju režiju potpisuje cijeli ansambl Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Predstava donosi snažnu ljubavnu priču dvoje ljudi koji su tri desetljeća živjeli jedan za drugoga, ali samo su tri godine proveli zajedno.

U predstavi sudjeluju Lela Margitić i Hana Hegedušić koje glume staru i mladu Mani te Robert Plemić kao Gorki. I dok mladi na sceni svojim tijelima i iznimnom glumačkom energijom pričaju o ljubavi koja je trajala 30 godina, iako su njih dvoje samo tri godine bili u preljubničkoj vezi, predstavu svojim ironijskim odmakom nosi doajenka hrvatskog glumišta, Lela Margitić. Ona je ta koja se može, s vremenske distance, rugati samoj sebi – mladoj, zaljubljenoj, izgubljenoj u strasti. Ona mnogo realnije vidi Gorkog, ona jest Mani i to sjajno radi; i kada priča o ljubavi, i kada govori o politici, i kada glumi majku koja dvije godine živi shizofrenim životom uvjeravajući samu sebe da je njezina malena kći još živa.
Predstava završava simboličnim riječima: “Gorki je umro. Ja sam ostarjela”!

Pretprodaja ulaznica za ovu zanimljivu predstavu kojom će se i u Pazinu obilježiti Svjetski dan kazališta vrši se u upravi Učilišta.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.