Predstava Stilske vježbe u Pazinu

Predstava Stilske vježbe su magija kazališta i svjetski kazališni rekorder: u petom desetljeću izvođenja ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdugovječnija predstava na svijetu s istom glumačkom postavom. Stilske vježbe najsjajniji su predstavnik cijele jedne iznimne kazališne ere, a po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti već više od 40 godina spada u sam vrh svjetske kazališne produkcije.

Pero Kvrgić i Lela Margitić ovu su predstavu svojom virtuoznošću poveli u svjetsku kazališnu povijest. Zahvaljujući majstorskim glumačkim kreacijama protagonista interes publike za ovom predstavom ne jenjava, te ona dugi niz godina puni dvorane.

Autor Raymond Queneau, francuski pisac i filozof, u svojim djelima sa mnogo mašte, humora i ironije istražuje jezik i objektivnu stvarnost jezičnih znakova, kao i stvarnu okolinu, zbog čega se njegov tekst može smatrati istinskim jezičnim i kulturnim laboratorijem. Svojim najpoznatijim djelom Exercices de style (Stilske vježbe, 1947.) na 99 načina ispripovijedio je priču iz crne kronike. Tekst je na hrvatski preveo Tonko Maroević, a režirao Tomislav Radić.

U Stilskim vježbama uživa publika svih generacija, a oni koji je još uvijek nisu vidjeli, moći će se uvjeriti u kvalitetu ovog sjajnog djela i otkriti zbog čega je ova predstava stekla kultni status, te se za nju uvijek traži karta više.

Predstava če se održati u četvrtak, 24. 01. u 20:00 sati u pazinskom Spomen domu.

POU Pazin

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.