Predstavljanje knjige Elija Velana

bilo_jednom_u_istriRoman „Bilo jednom u Istri – istinita priča o Ivanu Kolariću“ rezultat je dvogodišnjeg rada i prikupljanja informacija o životu u Istri u 20-im godinama prošlog stoljeća. „Ivan Kolarić je tipična figura urbanog razbojnika koji je, međutim, prešao granicu koju mnogi drugi ipak nisu prešli: uzeo je pištolj i ubio čovjeka. Od toga je krenulo moje razmišljanje o Kolariću, sjetio sam se koliko je on pojam koji je ostao još desetljećima u pučkoj kulturi Istre“, kazao je o svom romanu u razgovoru za Glas Istre Elio Velan.


Davor Šišović za Velanov roman kazao je kako je autor svojim romanom „učinio veliki korak u ostvarivanju dosad zatajivanih istarskih književnih tema“.
Tko je bio Ivan Kolarić? Kako je Istra izgledala i koju je ulogu imala u brojim političkim previranjima u prvoj polovici dvadesetog stoljeća? Na ta i još brojna druga pitanja odgovarat će autor Elio Velan na predstavljanju romana 13. veljače u Gradskoj knjižnici u Pazinu. Susret počinje u 19 sati, a s autorom knjige razgovarat će Davor Šišović.

gk-pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.