Predstavljanje knjige „Područje bez signala“ Roberta Perišića u pazinskoj Kući za pisce

robert_perisic_2015U srijedu je u Kući za pisce – Hiži od besid održano predstavljanje novog romana Roberta Perišić “Područje bez signala”. Perišić se u pazinsku Kuću za pisce vratio nakon 6 godina jer je upravo on bio prvi gost Kuće nakon njezinog otvaranja 2009. godine. Autor se jučer prisjetio svog boravka u Pazinu. “Bilo je zanimljivo bit na ovom mjestu, to je stvarno posebno mjesto. Ne sjećam se rezidencija koje su bile na ovako spektakularnom mjestu. Ima nešto u tome što ovdje inspirira, a može inspirirati na različite načine, sve ovisi o tome u kojem je čovjek raspoloženju”, istaknuo je autor.

Iako je Robert Perišić u hrvatskoj književnosti poznat kao pisac poezije i kratkih priča, sa svojim prvim, nagrađivanim romanom, “Naš čovjek na terenu” stekao je veću popularnost. “S romanom je tako da privlači više pažnje, više ima čitalačke publike, a kratke priče koje mogu biti jednako kvalitetne kao i roman, ali u načelu imaju manju publiku. Iako ih ja ne bih nimalo podcjenjivao kao žanr, dapače, mislim da kratka priča kao žanr je u prozi najpoetičniji žanr proze”, naveo je Perišić

Radnja romana “Područje bez signala” odvija se u gradiću N. kojeg autor ne želi locirati. “Mene nisu samo zanimali samo konkretno naši krajevi, zanimalo me da se stvari postave na nešto općenitiji način. Namjerno sam radio male upade nečega što bi mogli nazvati nerealnim u smislu kad se postavi nešto u neku lokaciju, pa da li se može tu pojaviti ovaj lik ili ova pjesma ili nekakav motiv, da li on tu spada. Namjerno sam razbijao tu realističnost prostora, jer sam htio da roman nema taj aspekt direktnog prepoznavanja”, zaključio je autor.

S Robertom Perišićem je u Kući za pisce – Hiži od besid razgovarao Ivan Sršen.

GKP / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.