Predstavljanje knjige Romana Farine “Itinerari istriani”

2U srijedu 21. svibnja 2014. godine s početkom u 18:00 sati u Zajednici Talijana Pazin (Dinka Trinajstića 2/1, zgrada Pasaj) bit će predstavljena knjiga Romana Farine pod naslovom “Itinerari istriani: Sensazioni ed immagini” (Istarski itinerari: Osjećaji i slike”). Sudjeluju Gianfranco Abrami i Mario Simonovich.

O autoru

Romano Farina, novinar (Višnjan, 19. III. 1929 – Rijeka, 27. VIII. 2000). Nakon završetka II.svj. rata surađivao je u listu Il Nostro Giornale, potom je postao članom uredništva dnevnika La Voce del Popolo. Pisao je članke, kratke priče i pjesme, ironična i vesela ugođaja, prožete poletom. God. 1976. nagrađen je Zlatnim perom Hrvatskoga novinarskoga društva.

Najveće je priznanje dobio za reportaže: 1980. prvu i 1981. drugu nagradu na natječaju Istria Nobilissima. Pjesme su mu uvrštene u Antologia dei Poeti dei gruppi nazionali i objavljivane u knjiž. časopisima na više eur. jezika. Njegove pjesme na mlet. dijalektu zabavne su i pomalo podrugljive. God. 1989. objavljena mu je knjiga Itinerari istriani, zbirka dviju novela i 55 reportaža vrijednih za upoznavanje Istre.

iPazin portal

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.