Predstavljanje projekta IN.promo u Pazinu

U petak 18.11.2011. u vremenu od 09,00 do 12,00 sati na Trgu slobode u Pazinu održati će se predstavljanje projekta IN.promo – uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama na tržište rada. Od prosinca 2010. godine, tj. početka provođenja projekta, Centar za inkluziju i podršku u zajednici je, zajedno s partnerima na projektu Istarskom županijom, Gradom Labinom, Obrtničkom komorom Istarske županije te Udrugom za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije, organizirao dva treninga za osobno osnaživanje i motiviranje za aktivno uključivanje na tržište rada i četiri treninga za stjecanje adekvatnih praktičnih znanja i vještina za potrebe zainteresiranih poslodavaca.

Trenutno se provode i slijedeće aktivnosti projekta: radni centar i mobilni tim za radno uključivanje te javna kampanja s ciljem informiranja i senzibilizacije javnosti te potencijalnih poslodavaca.

U dosadašnjim aktivnostima projekta sudjelovalo je 30 osoba s invaliditetom s područja Istarske županije. 24. i 25. studenog 2011. planirana je edukativna radionica o zapošljavanju osoba s invaliditetom te pokretanje “Lokalne mreže podrške zapošljavanju” koja bi dugoročno radila na promicanju općeg cilja ovoga projekta – povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih i neaktivnih osoba s intelektualnim i višestrukim teškoćama u Istarskoj županiji. Ova radionica održati će se u Labinu.

Uz promotivni materijal te sve dodatne informacije o projektu, kao i mogućnostima radnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama, građani će moći razgledati i dio ručnih radova osoba s intelektualnim teškoćama koji su nastali tijekom izvođenja projektnih aktivnosti.

Projekt se provodi zahvaljujući potpori Europske unije u iznosu od 77.000 € odobrenih temeljem programa bespovratne pomoći IPA – 4. komponenta – Poticanje intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada. Partneri sudjeluju u financiranju projekta s 19.123,50 €.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.