Predstavljanje putopisne knjige Bantustan u Bunkeru

bantustan-knjiga-putopisa-1024x1024“Želimo obići naše jezične prostore, Hrvatsku, Bosnu, Srbiju, Crnu Goru, i donijeti “Bantustan” i priču o Klubu putnika i u mala mjesta gdje se rijetko zalazi. Vidjeli smo svijet, sada je na redu naše vlastito dvorište.” – Bantustan će doputovati i do Pazina. U nedjelju, 20. rujna 2015. s početkom u 20 sati, u Buffetu Bunker održat će se predstavljanje ove putopisne knjige.

Bantustan nije samo putopis – on je roman, atlas i enciklopedija. Čine ga priče i crteži, intervjui i mape, pjesme i dokumenti. Istovremeno je udžbenik za samostalna putovanja, intimna ispovijest, ilustrirani atlas, zbirka čudnih sudbina, popis malih tajni i sramota trojice autora –  Uroša Krčadinca, Lazara Pašćanovića i Marka Đedovića. Knjiga je izdana od strane Kluba putnika, a predstavit će ju Lazar i Uroš. Treći predavač biti će Tibor Miglinci.

Klub putnika je neprofitna udruga koja predstavlja regionalni putnički centar, internet-časopis o geokulturi i servisnu stanicu za putnike. Klub je osnovan početkom 2005. i bavi se popularizacijom istraživačkih i kreativnih putovanja.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno ih kontaktirajte. Dodatne informacije o njihovim aktivnostima možete naći na web-stranici: www.klubputnika.org

O predavačima

Uroš Krčadinac dolazi iz Pančeva, bavi se vizualizacijom podataka i jedan je od urednika Kluba putnika.

Želio sam putovati u Afriku jer je Afrika na jedan način pradavni zavičaj cijelog čovječanstva i ako tako gledamo onda su putovanja stvorila današnje čovječanstvo – velike migracije krenule su iz istočne Afrike i raspršile se do Azije, Europe, te zatim do Sjeverne i Južne Amerike. Odlazak u Afriku bio je kao odlazak u neki naš zavičaj.

Lazar Pašćanovič živi u Novom Sadu, radi kao prevoditelj i osnivač je Kluba putnika.

Bantustan se može poistovjetiti s našim životima. Mogao bih reći da je knjiga suma tih naših trideset godina života. Ne sadrži samo putovanje u Afriku već je na jedan način prikaz svega što smo shvatili i što nam se događalo te ima dosta intimnih dijelova iz našeg djetinjstva i odrastanja.

Tibor Miglinci je dvadesetpetogodišnji wannabe grafički dizajner iz Novog Sada. Putničku karijeru započeo je stoperskom turom po Turskoj, Gruziji, Armeniji i sjevernom Iraku, a poslije se uputio u Europu i Afriku. U svojoj koži osjeća se najugodnije kada krene na putovanje jer tada upoznaje vesele ljude i uči nove stvari.

Nina Ladavac / iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.