Predstavljen je Javni natječaj za financiranje rada udruga

Na prekjučerašnjoj ( 24.1.2018.) radionici za izradu prijava programa, projekata ili manifestacija koja se je održala u Društvenom centru Veli Jože u Pazinu odazvalo se je 15-ak aktivista iz socijalne skrbi i zdravstva, odgoja i obrazovanja, kulture, prirode i ostalih zainteresiranih.

Cilj radionice je bio da se da potencijalnim prijaviteljima pruže relevantne informacije vezane uz prijavu na Javni natječaj za financiranje programa/ projekata/ manifestacija od interesa za opće dobro iz Proračuna Grada Pazina u 2018. godini.

Natječaj je prezentirala Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti, predstavljajući zakonski okvir financiranja civilnog društva te je u i svom izlaganju prošla kroz sve elemente koje on sadrži iznoseći pritom promjene do kojih je došlo u odnosu na protekle godine provođenja natječaja. U izlaganju je naglasak bio na bitnim dijelovima same prijave kako bi se udrugama olakšao način prijavljivanja i smanjili problemi u vezi s time budući da je način podnošenja prijava olakšan u odnosu na prethodne godine. Rok je za podnošenje prijava je petak – 9. veljače 2018., dok je prema Zajednici sportskih udruga Grada Pazina rok 28. veljače 2018. godine. U Proračunu Grada Pazina za 2018. godinu planirano je za ovu namjenu 580.000,00 kuna.
Srdoč je najavila i raspisivanje natječaja za dodjelu prostora udrugama kojima u ovoj godini istječu ugovori koji se planira za svibanj ove godine.

Anton Finderle, viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje, u nastavku je udruge informirao je o objavljenim Kalendarima natječaja za 2018. godinu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Nakon ove radionice održana je fokus grupa s predstavnicima pazinskih udruga vezana uz proces izrade Strateškog i akcijskog plana za period od 2018. – 2020. godine Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

pazin.hr

7 komentara na “Predstavljen je Javni natječaj za financiranje rada udruga”

 1. Anonimno napisao:

  Za pohvaliti je da Grad Pazin organizira radionice na kojima pomaže udrugama ispuniti obrasce za prijavu na natječaj.

 2. Anonimno napisao:

  Tko god je ispunjavao obrasce zna koliko su komplicirani. A ovdje grad ne radi ništa da ih pojednostavi. Zar stvarno treba i u prijavi i u izvještaju ispisati 3 stranice istih podataka? U prijavi se traže svi ID brojevi udruge, osobe, kontakti, ciljevi udruge prema statutu, utjecaj na zajednicu. I onda se to isto traži u izvještajima. Svi imamo Kopiraj/Zalijepi, ali zar je to stvarno potrebno?

  1. Oj napisao:

   Super.znaci neces se javit?

   1. Anonimno napisao:

    Hoću. I dalje mi je isplativije imati udrugu nego firmu.

    1. Anonimno napisao:

     se šperan da će steć, i tebi i svima takovima kima su urduge zamjena za firme, i paravan za življenje od naših šoldi

     i još ti je jadnemu teško napisat harte

     sramota

  2. Anonimno napisao:

   Ti stvarno misliš da je to hir ljudi u Gradu Pazinu jer im se to tako hoće, a ne Zakona/Pravilnika/Propisa po kojima *moraju* raditi?

 3. Anonimno napisao:

  Ča sad ne valja? Kad organiziraju radionicu ni dobro, kad naprave obrasce ni dobro. Svi oni odgovaraju na mejlove. Pitaj ih da ti pojasne ili pojednostave, ne vjerujem da ti neće odgovorit ili izać u susret.

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.