Predstavljen projekt SEENET2

SeeNetNakon uspješne realizacije projekta SeeNet 1, čiji nosioci su Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije i regija Toscana, započinje realizacija novog programa SeeNet 2, u koji je uključeno nekoliko talijanskih regija i pedesetak gradova, općina i regija iz Hrvatske i susjednih zemalja. Povodom toga danas su u rovinjskoj gradskoj vijećnici predstavnici Rovinja, Pazina, Brtonigle i Grožnjana predstavili novi program za Istru i Grad Varaždin, čiji predstavnik nije prisustvovao ovoj konferenciji za novinare.

Osnovni cilj projekta, rekao je Arijano Otočan, koordinator SEENET-a za ŽI, je valorizacija tradicijskih vrijednosti pojedinih područja, prezentacija starih obrta i obogaćivanje kulturno-turističke ponude. Rovinjski dogradonačelnik Marino Budicin i koo rdinatorica projekta za Rovinj Martina Čekić Hek istaknuli su da se nastavljaju aktivnosti vezane uz eko muzej Kuća o batani – gradnja batana na rivi, izrada jedara, jarbola, vrša i pletenje mreža i predstavljanje starih zaboravljenih obrta, a u špaću Matika će se organizirati ribarske večeri i predstavljati glazbena i gastronomska tradicija. Predstavnica Grada Pazina Ines Kovačić Drandić obrazložila je aktivnosti oko tradicionalnih Dana Julesa Vernea, načelnik Grožnjana Rino Duniš predstavio je projekt revitalizacije Završja koji će biti pretvoren u hotelski kompleks sa obnovljenim kaštelom obitelji Contarini, a načelnik Brtonigle Doriano Labinjan najavio je 27. feštu istarske malvazije i uređenje muzeja vina i vinoteke.

Koordinator projekta SeeNet 2 Arijano Otočan obrazložio je, između ostalog, i što namjerava Grad Varaždin u ovom zajedničkom projektu razvoja kulturnog turizma, a sve se zasniva na provjerenom Špancir festu koji godišnje privuče preko 150.000 posjetitelja.

U predstojećem trogodišnjem razdoblju u realizaciju ovih programa bit će iz fondova EU investirano oko 9 milijuna eura.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.