Predstavljen vizualni identitet Dana Julesa Vernea

Na konferenciji za medije održanoj u petak 03. lipnja u velikoj vijećnici Grada Pazina o Danima Julesa Vernea u Pazinu i novom vizualnom identitetu manifestacije govorili su Gradonačelnik Renato Krulčić, direktor Turističke zajednice središnje Istre Radenko Sloković i Viša stručna suradnica za mjesnu samoupravu, udruge i mlade Grada Pazina Ranka Šepić.

Gradonačelnik je najavio manifestaciju i ukratko predstavio novi koncept kulturno-turističke manifestacije „Dani Julesa Vernea” koji će se po 14. put organizirati i u Pazinu održati od 22. do 26. lipnja. Iako se manifestacija održava dugi niz godina, ove godine ju po prvi puta partnerski organiziraju Turistička zajednica središnje Istre i Grad Pazin (s brojnim suradnicima), a osnovni je cilj manifestaciju pretvoriti u prepoznatljiv turistički događaj i doživljaj Pazina i Istre koji će privući brojne posjetitelje i lokano stanovništvo.

Petodnevna manifestacija sastoji se od većeg broja kulturnih, kreativnih, zabavnih, avanturističkih i turističkih programa: zborski nastupi, književne večeri, izložbe, ex tempore, radionice za djecu i građanstvo i drugo.

Radnja romana Julesa Vernea koja je smještena u Pazin odvija se u doba vladavine austrougarske monarhije, 1867. godine, pa tako glavni dan manifestacije, u subotu 25.  lipnja 2011. godine posvećujemo upravo tom vremenu pretvarajući stari dio grada (od Trga male funtane do Kaštela) u razdoblje druge polovice 19. stoljeća. Ovaj dio grada bit će zatvoren za promet s autentičnom ugostiteljskom ponudom za posjetitelje (uz gostovanje udruge kuhara Istarske županije), štandovima s tipičnim proizvodima Istre, te pozornicom za večernji glazbeni program. Brojni kostimirani sudionici će kao pučani, dame i gospoda šetati gradom i stvarati atmosferu 19.stoljeća koju prati glazba, pjesma i ostale zanimIjivosti.

Dio programa će biti posvećen i djeci koja će u danima prije manifestacije sudjelovati u kreativnim radionicama „pretvaranja” grada u 19. stoljeće, a na samoj manifestaciji organizirat će se „Dječji kutak kapetana Nema”. Atraktivan dio manifestacije sastojat će se i u kostimiranoj inscenaciji ulomka iz spomenute knjige. Posebnu ponudu manifestacije čini paket “Voyages extraordinaire – neobična putovanja” koji uz let balonom uključuje i izlet različitim sredstvima prijevoza, avanturistički pohod “Stazom Mathiasa Sandorfa”, speleološki posjet grotlu pazinske jame “Put u središte zemlje” i drugo.

Radenko Sloković i Ranka Šepić predstavili su novi vizualni identitet manifestacije. Ove godine su po prvi puta Dani Julesa Vernea dobili logo i prepoznatljiv vizualni identitet. Balon na topli zrak koji je poznat u Jules Verneovim romanima, ali je dugi niz godina i svojevrsni zaštitni znak pazinske manifestacije, u stiliziranom je obliku postao zaštitni simbol pazinskih Dana Julesa Vernea. Autorica logotipa i priručnika o grafičkim standardima je Barbara Galant, rođena u Puli 1972, odrasla u Prkačinima kraj Žminja. Završila Grafički fakultet u Zagrebu, smjer dizajn. U posljednjih 12 godina radi u nekoliko firmi. Od ove godine počinje raditi samostalno.

Uz novi logo manifestacije najavljene su i nove web stranice manifestacije www.julesvernedays.com koje će uskoro biti aktivne i na kojima će se moći pratiti program i rezervirati svoje mjesto na neobičnim putovanjima. Web izrađuje tvrtka Virtus dizajn iz Zagreba koja je i srebmi pokrovitelj manifestacije. Web će biti na nekoliko jezika: hrvatskom, engleskom, talijanskom, njemačkom i francuskom.

AR / iPazin.net

3 komentara na “Predstavljen vizualni identitet Dana Julesa Vernea”

  1. RankaS napisao:

    http://www.julesvernedays.com je on line. pratite program i novosti…

  2. gost napisao:

    Još da sajt ima točne podatke…

  3. RS napisao:

    Ako uočite netočnu informaciju ili neki bug molimo Vas da nam javite na navedene kontakte. Sajt se još uređuje.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.