Predstavljena knjiga o pazinskoj klimi

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, u Pazinu je promovirana knjiga “Pazin između jutarnje mrzline i podnevne vrućine – crtice o vremenu i klimi Pazina i Pazinštine” Milana Sijerkovića. Ideja o knjizi nastala je prije dvije godine u Pazinu, nakon promocije Sijerkovićeve knjige “Istra meteorološka škrinjica”, kada je utvrđeno da Pazin nije dovoljno meteorološki vrednovan.

U knjizi se mogu vidjetii fotografije 22 autora, koji se ne bave profesionalnom fotografijom, a stihove na pazinskom dijalektu napisala je Ana Krnjus.

Osim bavljenja meteorologijom i prognostikom, Milan Sijerković već niz godina piše za brojne novine te izdaje stručno-popularne knjige.
Među mnogim njegovim djelima su i naslovi “Hrvatski vremenarij”, “Bura goropadnica” i nekoliko dječjih slikovnica u kojima je meteorologiju pokušao približiti najmlađoj populaciji.

kulturistra.hr

3 komentara na “Predstavljena knjiga o pazinskoj klimi”

 1. posjetitelj napisao:

  Bilo bi dobro i spomenuti ogroman broj posljetitelja ove promocije knjige.

  1. truba napisao:

   A kako kad autor članka nije bio na događaju?
   Današnji wannabe novinari… svi misle da mogu pisati, a portali su im to omogućili. I sad čitamo tone i tone ovakih nekvalitetnih članaka nedostojnih vijesti koje prenose.
   Na Promociji je bilo odlično, puno ljudi i Sijerković koji je i u živo zanimljiv kao i na TV-u. Super za Knjižnicu, puno knjiga se prodalo!

 2. Heathen napisao:

  Opa, ovo bi svakako vrijedilo malo pročitati i vidit kako to sve izgleda iz perspektive jednog stručnjaka..

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.