Predstavljena minimonografija Motovuna

2U dvorani Bauer, koja se nalazi na glavnom motovunskom placu, Trgu Andree Antica, predstavljen je u petak obimni turistički vodič, svojevrsna minimonografija Motovuna “Motovun-Montona”, na hrvatskom i talijanskom jeziku.

U izdanju Općine i TZ-a, bogato ilustriranu knjigu predstavio je načelnik Slobodan Vugrinec, koji je rekao da ona na punih 160 stranica donosi zanimljiv pregled povijesti Motovuna i okolice, uključujući manje poznate povijesne epizode, te predstavlja sve važnije urbane objekte i prirodne osobitosti, znamenite ličnosti, tradicijsku baštinu, manifestacije i brendove (teran, tartuf, kaldirsko voće, Motovunska šuma, Parenzana, “zmajeve brazde”…) ovoga grada koji je nadahnuo mnoge. Među njima je i Vladimir Nazor, čiji se ulomak iz romana “Veli Jože” nalazi na samom kraju knjige.

Ova minimonografija donosi novi vizualni turistički identitet Motovuna, u kojem je kombinirano početno slovo njegova imena i gibelinski prsobran na glavnom gradskom tornju odnosno kuli.

Izdavanje knjige u realizaciji Sonde iz Vižinade i tiražu od tisuću komada poduprla je Općina Motovun i županijski Odjel za turizam. Mikela Božić iz mjesnog TZ-a kazala je da je planiraju prevesti na engleski i njemački, a u perspektivi na francuski i ruski jezik.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.