Predstavljeni rezultati i prezentirana knjižica projekta „Društveni centar Veli Jože“

drustveni_centar_veli_joze_pazin_2013U četvrtak, 19. prosinca 2013. godine u prostorijama Društvenog centra „Veli Jože“ predstavljeni su rezultati i prezentirana je prigodna knjižica o projektu „Društveni centar Veli Jože“. Prezentaciji su prisustvovali gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, zamjenica gradonačelnika Mirjana Galant, pročelnica odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Nevija Srdoč, te koordinatori projekta Ranka Šepić i Anton Finderle.

Gradonačelnik se prisutnima obratio uvodnim riječima te istaknuo kako je projekt Društvenog centra nastavak jednog većeg projekta rekonstrukcije i revitalizacije prostora bivše vojarne „Veli Jože“ započetog 2010. godine sa otvaranjem studija Poduzetništva Veleučilišta u Rijeci. Otvaranje Društvenog centra bio je slijedeći logičan korak ka otvaranju vojarne građanima i građanskim udrugama. Izrazio je nadu kako će taj prostor zaista i postati okupljalište građana.

Anton Finderle, viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje u Gradu Pazinu te ujedno i jedan od koordinatora projekta, iznio je podatke o prvih šest mjeseci rada na projektu. Istaknuo je kako je ta prva faza obuhvaćala uglavnom građevinsko-obrtničke radove koji su započeli u siječnju 2013. godine, a nakon održanog javnog savjetovanja na kojem su sudjelovale brojne pazinske udruge, ustanove, predstavnici političkih stranaka, mjesnih odbora te Grada Pazina. Ukupno je na rekonstrukciju prostora utrošeno oko 347.000 kuna od čega je veći dio sredstava dobiven putem natječaja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, natječaja Hrvatske turističke zajednice namijenjenog turistički nerazvijenim krajevima te donacijama lokalnih poduzeća. Ovim se putem zahvalio i svim volonterima koji su svojim radom pomogli u adaptaciji prostora.

Tina Horvat, voditeljica Centra, predstavila je djelatnost Centra od njegova otvaranja u lipnju 2013. do danas. Kako je istaknula, Centar je otvoren svim građanima, udrugama i ustanovama te je u ovom prostoru organiziran čitav niz radionica, predavanja i seminara za različite dobne i interesne skupine.

Ranka Šepić, savjetnica za vođenje projekata i manifestacija pri Gradu Pazinu te koordinatorica ovog projekta, predstavila je prigodnu knjižicu izdanu povodom završetka rada projekta. U knjižici je na pregledan i zanimljiv način predstavljen cjelokupan rad na projektu, ali i najavljen budući rad Centra. Izrazila je nadu da je cilj ovoga projekta u potpunosti ostvaren, a to je da Grad Pazin, a posebno građani i udruge dobiju mjesto okupljanja i izražavanja mišljenja, otvoreno za sve dobne i interesne skupine i različite oblike aktivnosti.

Na samome kraju, prisutnima se obratila i Tamara Damijanić, predsjednica Građanskog odbora, koja se ukratko zahvalila svima koji su na bilo koji način omogućili ostvarenje ovog projekta.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.