Predstavnici Grada Pazina na blagdanskoj svečanosti Kluba za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama

SONY DSCU srijedu, 19. prosinca, predstavnici Grada Pazina sudjelovali su na blagdanskoj svečanosti Kluba za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Pazin. Druženje se održalo u prostorima Centra za socijalnu skrb Pazin s članovima Kluba, njihovim obiteljima i voditeljicama Anom Mališom, Pavitom Jelinčić, Mirnom Lukež i Brunom Balde.

Uz njih, druženju su se pridružili vrijedni volonteri: nekadašnje stažistice Centra za socijalnu skrb Andrea Zgrablić, Petra Ferenčić i Tanja Blagonić te učenici Pazinskog kolegija – klasične gimnazije Pazin s voditeljicom Dinkom.

Klub, koji je sa svojim radom započeo 2003. godine, sufinancira Grad Pazin kao jednu od aktivnosti Gradskog društva Crveni križ Pazin. Cilj je okupljanje osoba s intelektualnim teškoćama na području Pazinštine koji nisu uključeni u neki od organiziranih oblika skrbi sve radi njihove kvalitetne i punopravne uključenosti u zajednicu.

SONY DSC

Rad Kluba predstavljen je na samom početku svečanosti prigodnom Power-point prezentacijom. Članovi Kluba ove su godine otišli na cjelodnevni izlet u Zagreb gdje su posjetili Zoološki vrt grada Zagreba, zagrebački park Maksimir, Manduševac, zagrebačku katedralu te Trg bana Josipa Jelačića. Uz održavanje tjednih likovno-glazbenih radionica uz prisutstvo svojih voditeljica i volontera te učenika Pazinskog kolegija, članovi Kluba družili su se povodom Dana žena i neposredno nakon izleta u Zagreb u gostioni „Lori“ u Pazinskim Novakima, ali i u hotelu „Lovac“. Članovi Kluba dobili su poklone, osigurane od strane Grada Pazina te Općina Cerovlje, Gračišće i Karojba, s područja lokalnih zajednica u kojima članovi žive. Općina Motovun za svoje je korisnike pakete već podijelila.

SONY DSC

Voditeljice Kluba posebno su se zahvalile svojim sponzorima i donatorima: Gradu Pazinu, Gradskom društvu Crveni križ, Istarskoj županiji, Forumu žena SDP-a Cerovlje, salonu „Vanda“, općinama Cerovlje, Gračišće, Karojba i hotelu „Lovac“, gostioni „Lori“ iz Pazinskih Novaki te tvrtki Bina-Istra koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati svečanosti. Posebnu zahvalu uputile su Biserki Opašić, predstavnici Foruma žena SDP-a Cerovlje, koja se zdušno angažirala oko pomaganja Klubu. Nakon prezentacije uslijedio je i nastup članova Kluba koji su, uz pomoć svojih voditeljica i glazbenu pratnju učenika Pazinske kolegija, otpjevali pjesme i zabavili se izvodeći prigodne koreografije. Zabavu su upotpunili svojim vještinama Boris Demark na gitari i Denis Belac na harmonici.

SONY DSC

Svečanosti u Klubu prisustvovali su gradski predstavnici: Ivica Gržinić, zamjenik pazinskog gradonačelnika te Anton Finderle, viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje i Sanja Selar, viša referentica za socijalnu skrb i zdravstvo iz Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Grada Pazina. Uz njih, svečanosti su se pridružili i predstavnici Foruma mladih SDP-a Istarske županije,  Centra za inkluziju i podršku u zajednici iz Pule, Kluba za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama Motovun, Forum žena SDP-a Cerovlje predvođen Biserkom Opašić te ravnatelj Doma za psihički bolesne odrasle osobe Motovun Boris Demark.

pazin.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.