Predstavnici ŽK posjetili Pićan i poduzetničku zonu

Predsjednica Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić i direktor Damir Sirotić posjetili su Općinu Pićan gdje su se sastali s načelnikom Ivanom Frankovićem s kojim su razgovarali o gospodarskom stanju u općini. Nakon radnog sastanka posjetili su poduzetničku zonu u Potpićnu.

Kako je zaključeno na sastanku, gospodarska situacija u Općini Pićan je stabilna te na njezinom području svakako postoje uvjeti za daljnji razvoj i investicije. Posebna tema razgovora bila je poduzetnička zona koja je u potpunosti opremljena infrastrukturom te postoje uvjeti za njezino širenje u odnosu na sadašnju iskorištenost. Trenutno u zoni djeluju većinom izvozno orijentirane proizvodne tvrtke koje zapošljavaju preko tristo osoba, a Općina uvažava i podupire zahtjeve gospodarstva da se poboljša i prometna infrastruktura kako bi udovoljavala očekivanom razvoju. Predstavnici komore ponudili su dodatnu pomoć i podršku u stvaranju dobrih uvjeta za poduzetništvo na području Općine.

Nakon radnog sastanka, predstavnici ŽK Pula obišli su poduzetničku zonu te su se susreli s predstavnicima tvrtke “Etradex d.o.o.” koja u zoni ima poslovni park s ukupno 14.500 kvadratnih metara poslovnog prostora. U sklopu navedenog poslovnog parka, trenutno djeluje 15 tvrtki s više od 200 zaposlenih radnika. Tema razgovora između predstavnika ŽK Pula i Etradexa d.o.o. bilo je stanje u djelatnosti te planovi tvrtke za dalji razvoj s obzirom na investicijski potencijal parka.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.