“Preerotični” nastupi malih plesačica i plesača u Spomen domu

Mlade plesačiceOko 650 plesača s čak šezdeset i četiri nastupa nastupilo je u petak na četrnaestom Plesnom susretu Istre, koji se, kao i inače, održao u velikoj dvorani Spomen doma. Plesne skupine iz Pule, Umaga, Novigrada, Poreča, Rovinja, Buzeta, Vodnjana, Buja, Pazina, Fažane, Oprtlja, Tara, Galižane, Livada, Svetog Petra u Šumi i Bala bile su podijeljene u četiri dobne te dodatno u još dvije potkategorije ovisno o tome radi li se o školskim ili studijskim plesnim skupinama. Program su u ranim popodnevnim satima otvorili najmlađi, domaća plesna grupa Allegro iz pazinskog Baletnog i plesnog studija Spomen doma, koja se pokazala najboljom u kategoriji predškolskog uzrasta, u kojoj druga mjesta nisu dodijeljena.

Plesna grupa Fox iz pulske OŠ Centar bila je najbolja u kategoriji školskih plesnih skupina nižih razreda, supetarske Jungle girls bile su druge, a The sisters iz Područne škole Bale treće. Plesna grupa Allegro bila je najbolja i u najbrojnijoj kategoriji, onoj studijskih plesnih skupina uzrasta nižih razreda osnovne škole, gdje su nastupile čak 22 skupine. Drugo je mjesto također pripalo Pazinkama, plesačicama The spirita, dok su treće mjesto podijelile Gloss iz fažanskog te Sunshine iz porečkog Društva Naša djeca. Kod školskih skupina viših razreda slavile su 3M Concord iz baljanske područne škole, druge su bile School playback iz pulske OŠ Centar, a treće Supetarke iz tamošnje područne škole. Djevojčice iz pazinskog The spirita najbolje su bile u kategoriji studijskih plesnih skupina viših razreda. Drugo mjesto podijelile su plesačice Imaginea buzetskog Malog velikog mikrofona i Venyma fažanskog DND-a, a treće Black angels takoder iz fažanskog DND-a. U najatraktivnijem dijelu programa, koji je uslijedio nakon dobrodošle trosatne stanke, u kategoriji showdancea slavile su Porečanke, koje su nadmašile ostale skupine masovnim, ali skladnim koreografijama te zasluženo osvojile simpatije publike, kao i žirija – koji je prvo mjesto dodijelio skupini nezgrapnog naziva Divinas, freedom & let’s dance, koja je dio Urbane supkulturne baze (USB) Udruge mladih Poreč, a drugo plesnoj skupini, ništa boljoj po nazivu, Honey-step upshine Studija za izvedbene umjetnosti MOT 08, a treće Dance projectu iz već spomenutog USB-a. U kategoriji studijskih skupina uzrasta srednjih škola slavili su Saltatrix fosili iz vodnjanskog DND-a, druge su bile The spirit, a treće Extreme iz baljanske Zajednice Talijana. Oba nastupa u kategoriji srednjoškolskih plesnih skupina su nagrađena: ”United dancers of GSŠJD pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile prvim, a Shout iz baljanske područne škole drugim mjestom.

Ono što u ovom inače vrlo kvalitetnom susretu više smeta od posvemašnjih engleskih naziva plesnih skupina jesu neukusni, za njihovu dob neprimjereni, gotovo erotični nastupi, pojedinih prvenstveno dječjih (ali i srednjoškolskih) plesnih skupina. Opazila je to tročlana prosudbena komisija (u sastavu Ida Janković, Desanka Virant i Vesna Mimica), pa je tako plesna pedagoginja i koreografkinja Virant komentiravši za naš list ovogodišnje nastupe, koji su po njenoj ocjeni u odnosu na lanjske slabije uvježbani i nemaštovitiji, apelirala na pojedine voditeljice da “vrate djeci djetinjstvo”. Tome se pozivu u ime organizatora, ovdašnjeg Pučkog otvorenog učilišta, pridružila voditeljica kulturnih djelatnosti Mirna Milanović. Susret koji je započeo u rano poslijepodne okončan je sat prije ponoći dodjelom priznanja najboljim plesačima.

Glasistre.hr

4 komentara na ““Preerotični” nastupi malih plesačica i plesača u Spomen domu”

 1. tomcub napisao:

  svašta, što ne sjede u publici uglavnom roditelji, što roditeljima to ne smeta? treba li to prijaviti Pravobraniteljici za djecu pa da ona uvede reda ako voditeljice i roditelji ne žele

 2. lepimario napisao:

  nikog to ne zanima… glavno da je sexa, kruha i igara :-(

 3. ipazinac napisao:

  to je sve kriva lejdi gaga!

 4. Lina napisao:

  što je , zapravo, erotičnost?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.