Preminuo biciklist koji je stradao kod Svetog Petra u Šumi, odbjegli vozač pronađen

Iz KBC-a Sušak izvijestili su da je preminuo biciklist, 49-godišnji češki državljanin, koji je stradao još 18. ožujka kod mjesta Sveti Petar u Šumi, dok je vozač pobjegao s mjesta nesreće.

Policijski službenici su provedenim izvidima utvrdili da je nesreću izazvao 59-godišnjak koji je upravljao automobilom Volvo, pulske registarske oznake te se protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Podsjetimo, 18. ožujka u 15.50 sati nesreća se dogodila kada je nepoznati vozač upravljao nepoznatim vozilom kolnikom županijske ceste 5075, iz smjera Tinjana prema Svetom Petru u Šumi te je na ravnom dijelu ceste, započeo pretjecati grupu biciklista, dok prometna traka kojom je namjeravao pretjecati nije bila slobodna.

Time je u fazi pretjecanja prisilio vozilo iz suprotnog smjera na kočenje poradi njegova propuštanja, a sam je sa svojim vozilom prešao na desnu prometnu traku i bočnim dijelom vozila udario u bicikl, kojim je upravljao 49-godišnji češki državljanin. Zbog zadobivenih ozljeda, vozač bicikla je prevezen u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

ipress.rtl.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.