Prenoćište za roditelje djece koja se nalaze na liječenju u KBC Rijeka

Prenoćište Košuta RijekaKristova Crkva Rijeka je u sklopu svog objekta na adresi dr. Frana Krsnika 31 u Rijeci adaptirala i opremila prenoćište „Košuta“,  koje je namijenjeno prvenstveno majkama čija djeca dolaze na liječenje u KBC Rijeka. Smještaj nema fiksnu cijenu, već se troškovi boravka pokrivaju iz dobrovoljnog priloga kojeg ostavljaju korisnici prema svojim mogućnostima. Iako je prenoćište namijenjeno prvenstveno majkama moguće je u odvojenom prostoru primiti i dvoje do troje očeva djece koja su na liječenju u KBC-u.  

Stambeni prostor adaptiran je uz pomoć Udruge „ Lift“ iz Irske, koja je sve radove obavila potpuno besplatno, volonterskim radom članova crkvene zajednice i uz pomoć nekih riječkih tvrtki. Još je samo potrebno obaviti klimatizaciju prostora te stoga članovi zajednice mole za pomoć donatore ili tvrtke koje se bave tom djelatnošću da im pomognu.

Prenoćište „ Košuta“  nudi lijep i ugodan ambijent sa četiri spavaće sobe sa dva ležaja, dnevni boravak s kuhinjom, dva toaleta i dvije tuš kabine te centralno grijanje. Za održavanje čistoće i komoditeta prostora, kao i za smještaj majki brine se 10-ak volontera članova riječke crkvene zajednice. Volonteri će po potrebi majkama i očevima pružati i svu potrebnu pomoć pri prilagodbi u Rijeci, čekati ih pri dolasku na autobusnoj ili željezničkoj stanici  i sl., te im pružati emocionalnu potporu u smislu molitve za ozdravljenje njihove djece.

Osim usluga prenoćišta zajednica nudi i usluge savjetovališta za ovisnike , te  usluge dječje igraonice u kojoj roditelji mogu ostaviti djecu na čuvanje tetama koje su profesionalne učiteljice ili odgajateljice i to svake subote od 8-13 sati.

Volonteri i pružatelji usluga su Damir Strbad – starješina zajednice, Julijana Matacin, voditeljica prenoćišta , Ljubica Galić, Danica Strbad, Tanja Pejkanović, Dina Jakupi, Ivana Strbad, Mirjana Dereta, Tamara Vlahović, Jelena Mladenić, Željka Pejkanović i Marija Galić.

Svi zainteresirani za usluge kao i za pomoć pri klimatizaciji prenoćišta mogu se javiti na : MOB: 099 690 2418 ili na e-mail: [email protected], a sve ostale informacije o samoj crkvenoj zajednici na www.kcr.hr .

Livio Dolgoš,
dipl., socijalni radnik

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.