Prepoznatljiv srednjoškolski centar

Nadarene pazinske srednjoškolce i njihove mentore koji su tijekom protekle školske godine postigli najviše rezultate na državnim natjecanjima u predmetnom znanju primio je jučer pazinski gradonačelnik Renato Krulčić.

Premda neki učenici zbog obaveza nisu mogli doći pozvani su bili Vanja Marić i Maga Rajić (matematika), Erik Perčić (informatika), Mateo Šimonović, Martina Ferenac, Valentina Brčić (talijanski jezik), Nives Gržanić (tehnika prodaje) te David Štrpin, Paolo Pilato, Vanja Marić i Martina Skok (Eko kviz “Lijepa naša”).

Osim ovih učenika Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile pozivnice su poslane učenicama Pazinskog kolegija – klasične gimnazije koje su se istakle na državnom Lidranu – Mariji Drandić, Mateji Jermaniš i Mari Valić. Gradonačelnik je ustvrdio da je Pazin prepoznatljiv srednjoškolski centar s gotovo tisuću srednjoškolaca i perspektivom daljnjeg širenja dviju gradskih srednjoškolskih ustanova.

Premda nije osnivač srednjih škola, Grad je pokrenuo projekt dogradnje Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, kao i osigurao zemljište za gradnju školsko-gradske sportske dvorane, kazao je gradonačelnik te pozvao učenike da se prijave na gradski natječaj za stipendiranje čiji se pravilnik trenutno modificira.

– Čak 346 učenika naše škole sudjelovalo je u nekom od školskih natjecanja što je 45 posto učenika škole, kazao je ravnatelj GSŠJD-a Josip Šiklić ustvrdivši da škola ima moralnu i financijsku podršku gradske uprave. Ravnatelj Pazinskog kolegija Ivica Kordić pridružio se čestitkama i zahvalio na prijemu.

Glas Istre, 15. lipnja 2011.

1 komentara na “Prepoznatljiv srednjoškolski centar”

  1. mentor napisao:

    Čestitke učenicima, ali i mentorima. Vjerujem da su i oni barem malo zaslužni za uspjeh učenika. Pozdrav i ostalim učenicima koji su se plasirali na državno natjecanje i smotru, a nisu pozvani na prijem.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.