Prevaranti: Po Istri vršljaju lažni vodovodari

2Maštovitosti prevaranata nema kraja, po Istri sada vršljaju domišljati prevaranti koji se predstavljaju kao vodovodari. Istarski vodovod jučer je upozorio svoje potrošače na mogućnost prijevare s obzirom da se nepoznati počinitelji telefonskim putem, lažno predstavljaju kao djelatnici vodovoda, najavljuju svoj dolazak u domaćinstva potrošača radi vršenja ispitivanja ispravnosti vode za piće.

– Istarski vodovod ne vrši uzorkovanja vode na internim instalacijama potrošača, u kućama, stoga pozivamo sve građane na povećani oprez zbog moguće prijevare. Uzorkovanje se naime vrši samo na javnoj vodoopskrbnoj mreži, izjavila nam je direktorica Laura Šuperina.

Da se nešto čudno zbiva, u sjedištu Istarskog vodovoda u Buzetu, doznali su od samih potrošača, mahom starijih ljudi, iz raznih dijelova Istre, iz Račica, Višnjana, Vrsara, Poreča, Svetog Lovreča… koji su ih nazivali da provjere zbog čega je potrebno interno uzorkovanje upravo u njihovim domovima. – Takvih poziva imali smo tri do četiri puta dnevno u zadnjih petnaestak dana, kaže Šuperina.

Prema policijskim statistikama, prevaranti se pojavljuju kao lažni prodavači masažera, zdravstvenih pomagala, djelatnici za “očitavanje” brojila. Meta su im starije osobe, najčešće samci, a ovo je, barem u Istri, prvi puta da glume vodovodare.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.