Rockwool – prevelik teret na leđima pićanskih vijećnika

RockwoolPredsjednik općinskog vijeća općine Pićan Livio Švić podnio je neopozivu pismenu ostavku na mjesto predsjednika, ali i na mjesto vijećnika u općini. Iako nije želio dati nikakav službeni komentar, njegova ostavka povezana je isključivo sa događanjima oko Rockwoola – donosi Barkun.

Po njegovim riječima ostavku je podnio jer se jednostavno ne osjeća sposobnim nositi se sa problemima oko tvornice kamene vune, a mišljenja je da ni on, kao ni jedanaest članova vijeća nije stručno za donošenje bilo kakvih odluka vezanih uz taj problem. Također smatra da je problem Rockwool nadjačao razinu općinskog vijeća, te da bi o tome više računa trebalo voditi na županijskim i državnim razinama, te da on ne želi preuzeti nikakvu odgovornost na svoja leđa.

Također je naglasio da se ne može nositi sa raznim pritiscima oko sazivanja Izvanredne sjednice općinskog vijeća otvorene za građane koju uistinu po statutu on ni ne može sazvati, već je za njeno sazivanje potrebno deset posto potpisa biračkog tijela općine.

Ostavka Livia Švića automatski znači da bi novu sjednicu vijeća trebao sazvati jedan od njegovih potpredsjednika, a to su Đani Karlić ili Boris Smoković, dok će na njegovo mjesto u vijeću po svemu sudeći doći Kristina Đurović, javlja Radio Labin.

Švić je, podsjetimo na Listi Lina Baškere, a na to je mjesto došao nakon smjene dugogodišnjeg načelnika Branka Ružića, kojom je prilikom IDS izgubio većinu u Općinskom vijeću Pićna.

Imaju li osnova spekulacije kako bi, nakon nedavne ostavke socijalliberala Bernarda Benazića na mjestu zamjenika načelnika i povratka u Općinsko vijeće, on mogao okrenuti leđa svojim dosadašnjim koalicijskim partnerima i dati podršku Ružiću omogućivši mu povratak na čelo Općine, saznat će se uskoro.

Barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.