Preventivna akcija ”Zajedno” u Pazinu

2Policijska uprava istarska nastavila je s provođenjem preventivnih aktivnosti u sklopu akcije ”Zajedno” pa su tako danas, policijski službenici Policijske postaje Pazin, u suradnji s Crvenim križem Pazin, organizirali info punkt, s ciljem informiranja građana o problemu trgovanja ljudima.

Građani Pazina tako su danas, kroz neposredni dijalog s policijskim službenicima i volonterima Crvenog križa, imali priliku detaljnije se upoznati s problematikom trgovanja ljudima, odnosno mogli su dobiti informacije o institucijama, organizacijama i udrugama koje pružaju pomoć žrtvama trgovanja ljudima te savjete kako zaštititi sebe i svoje bližnje od toga da postanu žrtve takvih djela.

Trgovanje ljudima je jedan od najbrže rastućih i najunosnijih oblika zločina u svim zemljama te je jedan od najtežih primjera kršenja ljudskih prava. Navedenim kaznenim djelom ljudima se uskraćuju osnovna ljudska prava, a isto funkcionira po principu ponude i potražnje. Prema procjenama Ujedinjenih naroda, 700 000 žena, djece i muškaraca godišnje postaju žrtve trgovanja ljudima, dok je prema podacima Međunarodne organizacije rada iz 2012. godine najmanje 20,9 milijuna kupljeno i prodano u svrhu komercijalnog pružanja seksualnih usluga i prisilnog rada.

Prevencija trgovanja ljudima predstavlja jednu od ključnih zadaća na razini Europske unije te je u tom smislu Ravnateljstvo policije u suradnji s nadležnim tijelima, institucijama i organizacijama osmislilo koncept preventivne akcije pod nazivom ”Zajedno” i pripremilo okvirni plan provođenja preventivnih aktivnosti, usmjerenih na sprječavanje trgovanja ljudima, posebice ženama i djecom, za svaku policijsku upravu posebno.

policija.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.